Доступність посилання

ТОП новини

Агітаторам на Одещині відбивають нирки...


Агітаторам на Одещині відбивають нирки...

Одеса, 26 березня 2002 - У Комінтернівському виборчому окрузі №142, в Одеській області, триває переслідування всіх, хто не належить до блоку “За єдину Україну” та до кандидата у народні депутати Івана Григоренка.

Як повідомив кандидат у народні депутати України Євген Боровик: “У Комінтернівському виборчому окрузі безкарно порушується Закон “Про вибори”, зокрема, у тій частині, що державні службовці не мають права вести агітацію. Вони протягом останніх двох місяців ведуть агітацію, вони у робочий час, за кожним працівником державної адміністрації, розподілили дільниці. На державних авто, у робочий час, вони їздять у різні села і ведуть агітацію лише за блок “За єдину Україну” та за кандидата у народні депутати Івана Григоренка.

Забороняється вивішувати матеріали про інші партії та інших кандидатів у народні обранці. Якщо заборону порушують – матеріали зривають.

У директорів шкіл беруть розписки про те, що вчителі повинні обходити визначені дільниці і вести агітацію за Івана Григоренка. Учителі ці є під повним контролем владних чиновників.

Агітатора з моєї команди, який роздавав серед виборців газети “Чорноморські новини”, особи, які представилися працівниками міліції, відібрали 300 примірників і сказали, що якщо ще раз побачать із цими газетами – заарештують і буде сидіти у в'язниці.

Ще одного агітатора з моєї команди, у селі Кордон закрили у кабінеті сільради і сказали “будеш тут сидіти”. Його тривалий час не випускали із сільради і погрожували міліцією.

У селі Миколаївка, агітатор кандидата Солтановского роздавав листівки. Йому відбили нирки, покалічили, били ногами... Зараз Він у лікарні”.

Євген Боровик повідомив, що звертався до голови окружної виборчої комісії Віктора Лисенка з протестами. Матеріали передано до Центральної виборчої комісії, але жодних заходів до порушників не застосовано. “Більше того, мають місце погрози про звільнення з роботи тих людей, які хоч одним словом заїкнуться, що голосуватимуть не за блок “За єдину Україну”. Приміром, у школі села Фонтанка на подвір'я приїхали владні агітатори і запитали технічку: “За кого Ви будете голосувати?” Вона сказала: “За “Нашу Україну”.

Результат – директору школи влаштували шалений тиск.

Погрожують, що на їхній дільниці не переможе блок “За ЕдУ” і Григоренко – по півроку вчителі не будуть одержувати зарплату. А якщо люди х господарств, то тоді вони можуть не звертатися до голови з жодними проханнями – зорати город чи щось взяти. Ніхто допомоги не одержить”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG