Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ВИДІЛИВ 3 МЛН. ГРН. НА ЗАКУПІВЛЮ МЕДИЧНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ІНСТИТУТУ КАРДІОХІРУРГІЇ

Про це повідомив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах після відвідання інституту. За його словами , це "перший невеличкий крок уряду" для поліпшення стану унікальних медичних закладів України, яким, безумовно, є Інститут кардіохірургії.

ЄВРОПЕЙСЬКИЙ БАНК РЕКОНСТРУКЦІЇ ТА РОЗВИТКУ НАДАСТЬ КРЕДИТ РОЗМІРОМ 12 МЛН. ДОЛАРІВ США ВАТ "ГОСТОМЕЛЬСЬКИЙ СКЛОЗАВОД"

"Гостомельський склозавод" - найстаріший і найбільший виробнику склотари в Україні, що постачає свою продукцію широкому спектру підприємств пивобезалкогольної, харчової й фармацевтичної промисловості. Це довгострокове фінансування буде використане для заміни й оновлення виробничих потужностей "Гостомельського склозаводу. Умови надання кредиту передбачають його конвертування в акції підприємства. Це - перший конвертований кредит Європейського Банку в Україні.

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ ВІКТОР ПИНЗЕНИК ВВАЖАЄ, ЩО СПАД В ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ ПОРОДЖЕНИЙ ПОЛІТИЧНИМИ ЧИННИКАМИ

За його словами, без радикальних змін у системі законодавчої й виконавчої влади змін на краще в економіці не буде. І навіть у разі зміни уряду на реформаторський за кілька місяців накопичені негативні тенденції подолати на вдасться, зазначив він. Значна частина економіки України, за словами В.Пинзеника, повертається до режиму тіньової діяльності, зростає обсяг бартерних операцій. Кредиторська заборгованість підприємств після скорочення на 13,3% у 2001 році у 2002 році зросла на 18%. Як вважає В.Пинзеник, ефект виборів працюватиме на підтримку позитивної економічної динаміки кілька місяців, і якщо у березні зростання ВВП має перевищити 3,5%, то далі почнеться економічне затухання і подальше наростання економічних проблем, і 2002 рік Україна завершить із показником зростання ВВП не більше ніж, 1,5-2%.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG