Доступність посилання

ТОП новини

Влада Ливану скасувала виступ на Всеарабському саміті глави Палестинської автономії Ясира Арафата


Влада Ливану скасувала виступ на Всеарабському саміті глави Палестинської автономії Ясира Арафата

Ясир Арафат мав звернутися до учасників по телемосту, оскільки він – у числі інших чільних лідерів арабських держав – відсутній на саміті.

Обурена палестинська делегація залишила залу засідань.

Керівник делегації палестинців і шеф кабінету міністрів автономії Саеб Ерекат повідомив сьогодні із Західного берега:

"Виступ Ясира Арафата був запланований одразу після виступу кронпринца Саудівської Аравії Абдулли. Ми були страшенно здивовані, коли побачили, що цей виступ скасували."

Кронпринц Абдалла закликав учасників саміту представити до Ради Безпеки ООН мирний план, запропонований Саудівською Аравією, як колективний проект

Генеральний секретар ООН Кофі Аннан закликав учасників саміту – підтримати цей план близькосхідного врегулювання.

Звертаючись до лідерів арабських країн, Аннан заявив, що їм слід раз і назавжди визнати право Ізраїлю на існування і засудити теракти проти ізраїльтян.

Генеральний секретар ООН вважає, що Ізраїль, із свого боку, має відмовитися від застосування важкого озброєння на густонаселених палестинських територіях і від інших екстремальних заходів.

За словами Кофі Аннана,

Аріель Шарон і Ясир Арафат повинні скерувати свою стратегію на мир, тривалий мир, який базується на правовій основі. Їхнє завдання як лідерів – повернути свої народи назад із шляху насилля".

Йорданія також підтримала мирний план, який передбачає визнання арабськими державами Ізраїлю в обмін на виведення ізраїльських військ із палестинських територій.
XS
SM
MD
LG