Доступність посилання

ТОП новини

Про апеляційну скаргу Леоніда Грача


Про апеляційну скаргу Леоніда Грача

Симферополь, 28 березня 2002 - Апеляційний суд Криму засідав у середу допізна, але так і не зміг ухвалити рішення за скаргою голови Верховної Ради Криму, комуніста Леоніда Грача, реєстрацію якого місяць тому скасував місцевий суд. Розгляд апеляційної скарги перенесено на ранок 29 березня. Політична ситуація за кілька днів до виборів - у Криму залишається невизначеною.

Перенісши слухання “справи Грача” на п’ятницю, Апеляційний суд Криму також постановив викликати для дачі свідчень самого скаржника – Леоніда Грача, його довірену особу Олександра Чумаченка, голову Виборчої комісії АРК Івана Полякова і довірену особу кандидата в депутати Тетяни Красикової Інну Галкіну, за скаргою якої суд першої інстанції ухвалив рішення про скасування реєстрації кримського спікера.

Засідання тривало три години, але головуючий – керівник судової колегії Апеляційного Суду АРК Іван Корольков заявив про необхідність більш об’єктивного розслідування цієї скарги. Більшість журналістів, присутніх на засіданні, відзначали, що суддя дещо нервував.

Леонід Грач спершу відмовився коментувати результати цього судового засідання, однак, потім заявив, що "спокійно" поставився до того, що суд переніс розгляд справи про відновлення його кандидатських прав, цитую: "Я з абсолютним оптимізмом і надією чекаю, що в п’ятницю суд ухвалить об’єктивне рішення", - заявив Леонід Грач. Як пояснив спікер, в середу він не міг з’явитися до суду у Симферополі, оскільки знаходився у передвиборній поїздці в Керчі. Проте, в п’ятницю у час коли він має бути в суді, до Криму прибуває Президент України Леонід Кучма, якого, за протоколом кримський спікер має зустрічати й супроводжувати. Як вийде з цієї ситуації Леонід Грач – не відомо. Але зараз він каже, що об’єктивне розв’язання в суді питання про відновлення його конституційних прав як кандидата в депутати "стане свідченням того, що судова система України дійсно стоїть на захисті основоположних прав людини". Під словом “об’єктивне” – Леонід Грач має на увазі – на його користь.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG