Доступність посилання

ТОП новини

Командувачі флотів Чорноморського регіону об’єднують зусилля в боротьбі з тероризмом


Командувачі флотів Чорноморського регіону об’єднують зусилля в боротьбі з тероризмом

Аналіз скоєних за останній час у світі терактів, у тому числі й проти військових кораблів та суден, переконує в потребі об’єднання зусиль флотів у боротьбі з цим явищем, і командувачі флотів Чорноморського регіону йдуть саме цим шляхом.

Про це заявив учора в Партеніті в Криму головнокомандувач Військово-Морських сил України адмірал Михайло Єжель під час спільної прес-конференції командувачів ВМС країн Чорноморського регіону.

Він також наголосив, що сподіватися на те, «що в чорноморських портах терактів траплятися не буде, аж ніяк не доводиться, тому треба готуватися протидіяти таким намірам».

За словами українського адмірала, за підсумками зустрічі командувачів флотів, що триватиме в Криму до 19 квітня, очікують підписання спільної декларації, в якій буде визначено єдиний підхід сторін до дотримання безпеки стоянки кораблів у чорноморських портах.

Як повідомив Михайло Єжель, у зустрічі командувачів флотів країн Чорноморського регіону також бере участь командувач об’єднаних військово-морських сил НАТО в Південній Європі віце-адмірал Луїджі Лілло.
XS
SM
MD
LG