Доступність посилання

ТОП новини

Андрій Шкіль вважає заяву керівництва УНА–УНСО про своє виключення з партії незаконною


Андрій Шкіль вважає заяву керівництва УНА–УНСО про своє виключення з партії незаконною

Львів, 22 квітня 2002 - Керівники УНА -УНСО заявили про те, що Андрія Шкіля відраховано з лав Національної асамблеї через те, що він не дотримувався принципів партії, і що через нього, як вважають лідери партії, потрапили за грати молоді унсовці.

До того ж, сьогодні він, буцімто, намагається нав'язати УНА--УНСО ідеї інших партій . Натомість народний депутат України Андрій Шкіль в інтерв'ю для радіо ”Свобода” сказав, що хоча і написав заяву про входження у парламентську фракцію Юлії Тимошенко, однак це аж ніяк не означає, що він вступив у партію “Батьківщина”. До того ж, Андрій Шкіль вважає останню заяву керівників УНА-УНСО незаконною.

Про те, що Андрія Шкіля позбавлено членства в УНА-УНСО, він дізнався від кореспондента радіо “Свобода”. Спершу парламентар був дещо здивований. Однак за хвилю зауважив, що, очевидно, на вулиці Банковій у Києві вичерпано оригінальні ідеї і тому там вирішили повторити в Національній асамблеї сценарій на кшталт того, що був уже втілений зі створенням третього Руху Богдана Бойка.

Лише з'їзд партії обирає людей, виключає з лав УНА-УНСО, призначає лідера, -- сказав Андрій Шкіль. – Тому усі заяви керівництва партії нелегітимні.

Андрій Шкіль зазначив, що він розмовляв із керівниками обласних осередків УНА-УНСО, і що майже усі вони підтримують саме його бачення майбутнього партії. Вони привітали його з обранням народним депутатом України і готові до подальшої співпраці. Адже сьогодні найважливіше -- якомога швидше звільнити з Лук’янівського СІЗО унсовців, тому що, як розповів Андрій Шкіль, їхнє здоров'я з кожним днем погіршується. Серед ув'язнених -- двоє інвалідів, життя яких перебуває під загрозою. Нинішні керівники організації не впоралися зі своїми обов'язками, обрали неправильну тактику на виборах, тому й програли. Саме так вважає більшість голів обласних осередків УНСО. Однак представник цієї партії на виборах набрав майже 36 тисяч голосів. Саме стільки виборців підтримало кандидатуру лідера національної асамблеї Андрія Шкіля.

Уже у вівторок, 23 квітня, керівники обласних осередків визначаться з датою проведення з'їзду УНА-УНСО. На ньому, вони оберуть нового лідера. Однак не потрібно ні перейменовувати УНА-УНСО, ні змінювати її ідеї, зауважив Андрій Шкіль. До того ж, він готовий у парламенті співпрацювати з усіма, хто відстоюватиме українську ідею.

Найбільш доцільно, за словами Шкіля, щоб головний осередок УНА-УНСО був у Києві, а духовний -- у Львові. А ще Національній асамблеї слід займатися культурологічними проблемами. Адже більшість українців не знають правди ні про діяльність дивізії “Галичина”, ні про УПА, ні про своїх інших національних героїв. У цьому пан Шкіль переконався, коли спілкувався з в'язнями у Лук’янівському СІЗО. Там навіть люди, які мають по дві вищі освіти, не знали, хто такий Степан Бандера чи Симон Петлюра.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG