Доступність посилання

ТОП новини

Військові контррозвідники заарештували офіцера ВМС України


Військові контррозвідники заарештували офіцера ВМС України

Симферополь, 24 квітня 2002 - В селищі Новоозерне неподалік Євпаторії співробітники військової контррозвідки заарештували офіцера місцевого гарнізону ВМС України, який підозрюється у викраденні секретних дешифраторів. За повідомленням Кримської агенції новин, ці пристрої використовують для секретного зв’язку не тільки військові, але й дипломати й представники спецслужб.

28 надсекретних пристроїв для дешифрування закодованих повідомлень - контррозвідники виявили у приватному помешканні старшого офіцера українського флоту у військовому гарнізоні Новоозерне, де розташована Донузлавська військово-морська база українського флоту. Ще кілька років тому вона належала Чорноморському флоту Росії. Тепер тут знаходиться штаб південного морського регіону ВМС України. І торік саме у вентиляційних спорудах штабу й були знайдені ці нещасливі дешифратори. Офіцер не оприбуткував ці пристрої, а вилучив їх і відніс додому.

Військовий прокурор Євпаторійського гарнізону Сергій Мнишенко підтвердив, що за цим фактом він порушив карну справу. Зараз триває слідство, яке має на меті вияснити, кому належали ці дешифратори, і які наміри мав заарештований офіцер. За попередніми даними, досі він не робив спроб контактувати з представниками іноземних країн.

Тим часом прес-центр ВМС України відмовляється коментувати ситуацію, що виникла. Джерела в штабі українського флоту стверджують, що тут це перший подібний скандал. До того ж, може виявитися, що дешифратори насправді є російськими.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG