Доступність посилання

ТОП новини

Національна рада з питань телебачення й радіомовлення у неофіційних розмовах "висловлює побажання" до ТРО "Довіра" припинити співпрацю з радіостанцією "Свобода"


Національна рада з питань телебачення й радіомовлення у неофіційних розмовах "висловлює побажання" до ТРО "Довіра" припинити співпрацю з радіостанцією "Свобода"

Про це заявив директор телерадіоорганізації "Довіра" Сергій САЙ-БОДНАР сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

За його словами, всі проблеми з Нацрадою у радіо "Довіра" почались із січня 2001 року, коли на "Свободі" транслювались передачі за участю учасників "касетного скандалу". Сама співпраця між радіо "Довіра" і "Свободою" була започаткована у 1997 році і зараз програми "Свободи" становлять 20% ефіру"Довіри".

Як сказав С.САЙ-БОДНАР, раніше озвучувані погрози про можливість позбавлення радіо "Довіра" ліцензії на мовлення починають набирати «конкретних рис». Зокрема, за його словами, 26 березня 2002 року Нацрада ухвалила постанову "Про оголошення мораторію на розбудову радіомереж у зв'язку з недотриманням радіокомпаніями мережевого мовлення вимог чинного законодавства та умов ліцензії", де у списку порушників наявне і радіо "Довіра".

Коментуючи сьогоднішні відносини з Нацрадою, С.САЙ-БОДНАР зазначив, що "нам на пальці наступають все сильніше й сильніше, і нам стає боляче".

Президент корпорації "Радіо"Свобода" Томас ДАЙН, який брав участь у прес-конференції, вважає, що для України, яка говорить про своє прагнення вступити європейські структури, таке залякування ЗМІ не можна назвати логічним.

У свою чергу директор української редакції радіо "Свобода" Олександр НАРОДЕЦЬКИЙ сказав, що його намагання зустрітися з керівником Нацради Борисом ХОЛОДОМ для з'ясування ситуації «не увінчалися успіхом».
XS
SM
MD
LG