Доступність посилання

ТОП новини

За одужання парафіян Свято-Нікольської церкви сьогодні борються обидві сили – земна медицина й слово Господнє


За одужання парафіян Свято-Нікольської церкви сьогодні борються обидві сили – земна медицина й слово Господнє

Запоріжжя, 27 травня 2002 - Євангеліє згадує: “Сила Божа здійснюється у немочі”. Цього разу Божої сили зазнали сто чотирнадцять прочан православної громади Свято-Нікольського собору міста Приморська Запорізької області. 22-го травня під час храмового свята відбулась урочиста трапеза парафіян. Наступного дня близько вісімдесяти членів громади, що брали участь у обрядовому обіді, були шпиталізовані до Примоської ЦРЛ із діагнозом гостра токсикоінфекція. П'ятьох в особливо важкому стані доставлено до реанімації.

За давньою православною традицією під час великих храмових свят для парафіян накривають урочисту трапезу. Щоб люди змогли підкріпити не лише свій дух, а й бренне тіло. На день Миколая-Чудотворця у Свято-Нікольській церкві все було традиційно.

Урочиста літургія, святковий обід, після якого вже через кілька годин послідувала шпиталізація десятків прочан похилого віку.

За словами головного санітарного лікаря Запорізької області Анатолія Севальнєва, їжа готувалась з найнебезпечніших в епідемвідношенні продуктів – риби та овочів, які потребують додаткової термічної обробки. До того ж, готували трапезу заздалегідь, ще з ночі. Ані світла, ані питної води, ані холодильника для зберігання готових страв Свято-Нікольська церква на часі не мала. А отже, - були створені найсприятливіші умови для розвитку шкідливих мікроорганізмів. Біда не забарилась.

Сьогодні стан хворих на токсикоінфекцію визначений як середньо-тяжкий. Оскільки ситуація ускладнюється як віком отруєних – усім за 60, так і хронічними хворобами більшості пацієнтів, притаманними літнім людям. Зокрема – серцево-судинними, цукровим діабетом, патологіями нирок тощо.

Регіональна влада виділила 4 тисячі гривень та 500 літрів пального для полегшення роботи районної лікарні. Санітарними службами області проведено понад 300 подвірних обходів, перевірено близько двох тисяч приморців.

На часі шпиталізовано 97 хворих, майже двадцятеро знаходяться на амбулаторному лікуванні. Уживаються заходи щодо інтоксикації пацієнтів, відновлюється водно-солевий баланс тощо.

За словами головного терапевта обласного управління охорони здоров'я Неоніли Чеченець, проблем із розміщенням, харчуванням та медикаментами поки що немає.

Не склали руки й священнослужителі. Настоятель Свято-Нікольського храму отець Володимир звернувся до архієпископа Запорізького й Мелітопольського Василія, а також до всіх православних Запорізького краю з проханням скласти молитву за здоров'я стражденних приморців. Отже за одужання парафіян Свято-Нікольської церкви сьогодні борються обидві сили – земна медицина й слово Господнє.

Дасть Бог, переможуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG