Доступність посилання

ТОП новини

Українські спортсмени та тренери в Ізраїлі


Українські спортсмени та тренери в Ізраїлі

Єрусалим, 25 травня 2002 - В Ізраїлі працює чимало видатних українських спортсменів, тренерів та гравців. Вони зарекомендували себе у цій країні найкращим чином і користуються популярністю, любов’ю та пошаною публіки. Про одного з них, тренера ізраїльського клубу гандболістів пише тель-авівська газета «Вєсті».

Ізраїльська газета «Вєсті» розповідає про чималу кількість українських спортивних тренерів та гравців у цій країні. Участь в Ізраїльських спортивних командах українських гравців найвищого класу виводить цю країну на європейський рівень.

Газета зазначає, наприклад, що вперше в історії ізраїльського гандболу клуб «Гапоель» міста Рішон-Ліціон зайняв 5 місце у Європі. І це завдяки тренеру Сергію Кушнірюку, який прийшов у цей клуб рік тому. Сергій Кушнірюк доктор педагогічних наук, завідуючий спортивною кафедрою у Запоріжжі.

В Ізраїль він попав випадково, приїхавши на запрошення свого колишнього запорізького колеги Леоніда Беренштейна. Той познайомив його з президентом клубу «Гапоель» міста Рішон-Ліціон. І останній запропонував йому працювати з його командою гандболістів.

Успіху тренерської праці Кушнірюка сприяв той факт, що у команді вже було кілька гравців із Запоріжжя, де сам Кушнірюк грав багато років - це Зайтман, Савчук, Беренштейн та Олійник. І ось після року упертої річної праці клуб «Гапоель» зайняв 5 місце в Європі, що є великим досягненням.

С. Кушнірюку подобається Ізраїль, хоча тут гандбол не належить до провідних видів спорту й держава не приділяє йому належної уваги. Одначе, видатні спортсмени колишнього СРСР, що грають тепер в Ізраїлі створили тут гандбольну традицію, що міцнішає з кожним роком.

Сергій Кушнірюк критикує керівництво ізраїльського спорту за те, що воно не приділяє належної уваги «купівлі» нових гравців вищого класу з України, а замість цього, шукає їх у Нігерії - країні, що не має гандбольної традиції.

Газета «Вєсті» висловлює сподівання, що тепер, коли річний контракт Кушнірюка закінчився, ізраїльські функціонери від спорту знову знайдуть застосування таланту тренера Кушнірюка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG