Доступність посилання

ТОП новини

У найближчі два-три роки з Донбасу в економіку Криму прийде до 100 мільйонів доларів інвестицій


У найближчі два-три роки з Донбасу в економіку Криму прийде до 100 мільйонів доларів інвестицій

Симферополь, 5 червня 2002 - У найближчі два-три роки з Донбасу в економіку Криму прийде до 100 мільйонів доларів інвестицій. Таку заяву у Симферополі зробив прем’єр-міністр автономії Сергій Куницин, який щойно повернувся з Донецька, де брав участь у підписанні угоди про співпрацю між АРК і Донецькою областю.

Насамперед слід сказати, що це – перший договір, укладений Автономною Республікою Крим з українським регіоном. Досі владні структури автономії, що перебували під контролем комуніста Леоніда Грача, співпрацювали лише з росіянами. Особливо тісні стосунки пов’язували кримських керівників із московським мером Юрієм Лужковим, але далі його моральної, фінансової і гуманітарної підтримки колишнього кримського спікера, справа кримсько-московської співпраці не пішла.

А місяць тому новий голова Верховної Ради Криму Борис Дейч заявив, що Криму слід звернути свою увагу на перспективні і грошовиті українські регіони, насамперед, на Донбас, Дніпропетровщину й Харківщину. Слід також відзначити, що сам пан Дейч раніше мав досить тісні зв’язки з представниками донецької групи. Преса писала про його особисту дружбу з Юхимом Звягільським. Тож не дивно, що першу таку багатообіцяючу угоду Крим уклав саме з Донецькою областю. На підписання договору до Донецька їздили і спікер Борис Дейч, і прем’єр Сергій Куницин.

Повернувшись додому, останній повідомив, що першими об’єктами донецьких інвестицій визначені Керченський металургійний і Камишбурунський залізорудний комбінати, а також готельний комплекс “Ялта”. Підписаний документ також передбачає співпрацю у сфері промисловості, сільського господарства, транспорту й торгівлі, науки, техніки, освіти та охорони здоров’я, курортів, спорту, туризму та екології. Найближчим часом договір про співпрацю з Донецькою областю буде ратифікований на сесії кримського парламенту. Зараз ведуться переговори з дніпропетровцями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG