Доступність посилання

ТОП новини

Завтра в п’ятницю в брюссельській штаб квартирі НАТО відбудеться засідання спільної комісії Україна – НАТО за участі міністра оборони України Володимира Шкідченка


Завтра в п’ятницю в брюссельській штаб квартирі НАТО відбудеться засідання спільної комісії Україна – НАТО за участі міністра оборони України Володимира Шкідченка

Брюссель, 6 червня 2002 - У п’ятницю Володимир Шкідченко візьме також участь у сесії Ради Євроатлантичного Партнерства.

В НАТО очікують, що до штаб - квартири альянсу глава українського військового відомства Володимир Шкідченко приїхав не з пустопорожніми деклараціями про наміри України в невідомому майбутньому інтегрувати в Північно-Атлантичний Союз, а з конкретними пропозиціями про посилення практичного співробітництва. Як повідомили журналістам українські дипломати в Брюсселі, ці очікування не будуть розвіяні, проте до завершення засідання комісії Україна - НАТО, із якими саме пропозиціями приїхав Генерал Шкідченко до бельгійської столиці дипломати уточнювати відмовились.

Посол США при НАТО Ніколас Бернс, та й загалом усе керівництво альянсу вважають, що для подальшого ефективного співробітництва між НАТО й Україною потрібне практичне наповнення. Новий ґрунт. Яким цей ґрунт має бути, більш чітко стане відомо у п’ятницю.

Поспілкуватись на цю тему із самим Володимиром Шкідченком на цю тему мені не вдалось оскільки він готувався до засідання КУНУ. Натомість випала можливість поговорити про взаємини між НАТО та Україно з міністром оборони Польщі Єжи Шмайдзінським, який запевнив, що Польща підтримуватиме й допомагатиме Україні інтегрувати в НАТО.

У польського міністра я поцікавився також про подальшу долю польсько-українського миротворчого батальйону. На що Єжи Шмайдзінський відповів, що Варшава й Київ роблять усе можливе щоб цей батальйон проіснував якнайдовше і продовжував приносити користь у конфліктних регіонах Євроатлантики.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG