Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з дотриманням прав дітей в Ізраїлі


Ситуація з дотриманням прав дітей в Ізраїлі

Єрусалим, 12 червня 2002 - Ізраїльська секція Міжнародної організації захисту дітей передала ООН свій звіт, в якому вона зазначає, що не зважаючи на прогресивні закони, Ізраїль все ще недостатньо захищає права дітей. В умовах палестинсько-ізраїльського конфлікту страждають як ізраїльські, так і палестинські діти.

За останні чотири роки збройного повстання палестинських арабів із кінця 1977 до березня цього року було вбито понад 450 палестинських дітей та підлітків, та 67 - ізраїльських.

Доки триватиме палестинсько-ізраїльський конфлікт право на життя палестинських та ізраїльських дітей буде порушуватися. Їхнє економічне становище буде погіршуватися, а ціна крові, яку вони будуть продовжувати платити буде вищою. Це основний висновок звіту ізраїльської секції Міжнародної організації захисту дітей, переданого сьогодні в ООН.

Хоча в Ізраїлі запроваджені найбільш прогресивні у світі закони у галузі прав дитини, такі, як Закон запобігання насильству у сім’ї, та закон про допомогу одиноким матерям, закони ці не втілюються у життя.

Проблеми безпеки Ізраїлю ставлять на другий план піклування про дітей. Так, фінансова допомога сім’ям із дітьми знижувалася кілька разів упродовж останніх років. Таким чином, збільшилася кількість дітей, що живуть поза межею бідності.

Існують випадки етнічної дискримінації дітей. Так, наприклад, у місті Ашдот дітей ефіопських євреїв навчають у школі окремо від інших учнів, на іншому поверсі. Таким чином, вони позбавлені контакту з іншими дітьми.

Існує дискримінація дівчат. Так, наприклад, кількість хлопців, які здавали іспит із математики на атестат зрілості була удвічі вищою, від кількості дівчат. Дотепер у релігійних єврейських та мусульманських сім’ях дівчатам не дозволяють після досягнення певного віку продовжувати навчання у школі. Держава нічого не робить, щоб покінчити з цим.

Усупереч існуючим законам, 20 тисяч дітей використовуються, як наймані робітники у сільському господарстві під час жнив.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG