Доступність посилання

ТОП новини

У Москві коментують призначення Віктора Медведчука новим керівником адміністрації президента України


У Москві коментують призначення Віктора Медведчука новим керівником адміністрації президента України

Москва, 13 червня 2002 - Призначення Віктора Медведчука новим керівником адміністрації президента України Леоніда Кучми було зустрінуте в російській столиці із зацікавленістю.

Віктор Медведчук постать добре відома в російській політичній еліті і не лише тому, що у лідера соціал-демократів України є певні стосунки із провідними російськими політиками. Соціал-демократи, як відомо, скористалися під час парламентських виборів послугами відомих московських політ-технологів Глєба Павловського й Марата Гельмана.

Глєб Павловський працює з керівником адміністрації президента Росії Олександром Волошином. Так що, зараз можу сказати, що у цього російського політ-технолога аж два знайомих керівника адміністрації - керівник адміністрації Володимира Путіна і керівник адміністрації Леоніда Кучми.

Московські політ-технологи, які обслуговували Віктора Медведчука та його партію перед парламентськими виборами, зазначають, що це найкраща для Росії кандидатура на посаду президента України й Москва має зробити усе можливе, щоб наступником Леоніда Кучми став саме Віктор Медведчук. Тепер, після того, як Медведчук очолив адміністрацію президента України, в Росії зазначають, що, навіть, якщо Віктор Медведчук на стане третім президентом України є очевидним, що завдання, яке він отримує разом із посадою досить схоже на завдання його російського візаві - Олександра Волошина.

Як відомо, Олександр Волошин був призначений керівником адміністрації президента Росії Бориса Єльцина саме тоді, коли постало руба питання про спадкоємність влади в Російській Федерації. Олександр Волошин блискуче вирішив це завдання. Новим президентом Російської Федерації було призначено мало відомого політика Володимира Путіна, який і досі продовжує забезпечувати як політичні, так і олігархічні інтереси найближчого оточення колишнього президента Росії Бориса Єльцина. І поза сумнівами, такий варіант спадкоємства, за умов якого колишній президент залишається найавторитетнішою постаттю у політикумі, не може не подобатися Леонідові Кучмі.

Однак, для того, щоб в Україні відбувся російський варіант потрібна людина жорстка, яка не буде задумуватися над тим, якою буде ціна перемоги. Саме такою людиною, на думку російських спостерігачів, і є Віктор Медведчук. До того ж, в російській столиці в поінформованих колах наголошують, що з Медведчуком у Москві завжди домовляться. Так що, його призначення на посаду керівника адміністрації президента України має збільшити російські можливості на українській політичній сцені.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG