Доступність посилання

ТОП новини

Після першої години дня в п'ятницю політичне та економічне життя Німеччини на певний час зупинилося. Причина: гра в Сеулі національних збірних із футболу ФРН та США


Після першої години дня в п'ятницю політичне та економічне життя Німеччини на певний час зупинилося. Причина: гра в Сеулі національних збірних із футболу ФРН та США

Берлін, 21 червня 2002 - Німецькі вболівальники отримали винагороду за свою вірність – уперше, починаючи від 1990-го року, німецька національна команда увійшла до півфіналу чемпіонату світу.

Ще з ранку німецькі вболівальники, незважаючи на робочий день, товпилися в кафе та барах, де по телевізору можна було подивитися трансляцію з чемпіонату світу. Навіть у їдальнях окремих підприємств та в школах були встановлені телемонітори. В Берліні тисячі футбольних фанатів зібралися на одному з центральних майданів міста - Потсдамер плац -, де теж було встановлено великий екран. Підігнати під матч свій робочий день спробували також німецькі політики. Аби не пропустити гру національної збірної, канцлер ФРН Герхард Шрьодер разом з членами своєї делегації тимчасово полишив саміт ЄС у Севільї. А депутати Бундесрату для того, щоб після обіду мати змогу подивитися матч між Німеччиною та США, поквапилися ухвалити низку важливих рішень ще з ранку.

Вартим уваги є те, що ще ніколи експерти не оцінювали так песимістично шанси німецької команди, як цього разу. Менеджери мережі галантерейних супермаркетів KD навіть наважилися в якості реклами за кожний забитий німцями гол протягом трьох днів давати п'ятивідсоткову скидку на парфуми та косметику марки “Adidas“. Але Олівер Кан та компанія майже не ледь що не довели цю фірму до руїни, вже в першій грі забивши вісім голів у ворота команди із Саудівської Аравії. Супермаркету KD довелося виконати обіцянку і знизити ціни на товари на цілих сорок відсотків. І от сьогодні чергова перемога німецької збірної. З рахунком 1:0 німці виграли у американської команди, відкривши собі шлях до півфіналу. Експерти з американської консалтингової компанії Golden Sachs, які встановили залежність між успіхами у футболі та економічним розвитком країни, не виключають, що нинішній успіх німецької збірної може навіть сприяти пожвавленню кон'юнктуру у ФРН.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG