Доступність посилання

ТОП новини

Чи покинуть кримські комуністи коаліційний уряд Криму?


Чи покинуть кримські комуністи коаліційний уряд Криму?

Симферополь, 9 липня 2002 - Прес-служба кримського рескому Компартії України у вівторок поширила офіційне повідомлення, в якому стверджується, що фракція Компартії у кримському парламенті отримала від Рескому наказ не вступати в коаліції з іншими політичними силами регіону. Чи покинуть після цього комуністи коаліційний уряд автономної республіки?

Прес-служба кримського республіканського комітету Компартії України повідомляє, що реском, дозволивши своїй фракції “Процвітання в єдності” вести з окремих питань консультації з іншими фракціями кримського парламенту, водночас заборонив комуністам у Верховній Раді АРК вступати у будь-які коаліції. Прес-служба рескому цитує слова лідера кримських комуністів Леоніда Грача, сказані на засіданні бюро республіканського комітету Компартії: “Із цими людьми нам не по дорозі. Виходячи із ситуації, із своїх можливостей, ми будемо самостійно в конкретних умовах ухвалювати конкретні рішення, що нам робити”, кінець цитати.

Таке рішення Кримського рескому КПУ викликало певний інтерес у Криму, бо комуністи в коаліцію увійшли ще у травні, делегувавши до коаліційного уряду двох своїх однопартійців, причому, Володимир Казарін – права рука Леоніда Грача – посів крісло віце-прем’єра. Крім того, ще три комуністи увійшли до складу коаліційної президії кримського парламенту, отримавши посади голів трьох постійних комісії. Враховуючи рішення бюро рескому про неучасть комуністів-депутатів у будь-яких коаліціях, слід було очікувати, що вони покинуть уряд і президію. Однак, 2-й секретар рескому Юрій Аксютін в інтерв’ю для Радіо «Свобода» заявив, що ніхто нікуди не йде. Товариш Аксютін: (*) “Не сказав би, що комуністи увійшли в урядову коаліцію. Комуністи з 98 року використовують принцип входження ними до влади і намагаються бути в уряді. Але це не означає, що ми увійшли в якусь коаліцію. Комуністи-урядовці Казарін і Нестеренко не є членами проурядової коаліції і з уряду йти не збираються”, - заявив Юрій Аксютін.

Водночас, він повідомив, що рішення бюро рескому стосується радше антиурядової коаліції, яку їм пропонували створити представники сил, що гуртуються довкола народного депутата України Льва Міримського. За словами 2-го секретаря рескому КПУ, пан Міримський зустрічався з лідером комуністичної фракції у Верховній Раді Криму Лентуном Безазієвим і з головним кримським комуністом Леонідом Грачем, і пропонував співпрацю. Тепер комуністи кажуть, що з цими силами їм “не по дорозі”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG