Доступність посилання

ТОП новини

Огляд за 17 липня


Огляд за 17 липня

Київ, 17 липня 2002 - Минулої неділі в трьох округах відбулися довибори у Верховну Раду. Схоже, українська преса ще не один тиждень коментуватиме те, в яких умовах ці вибори відбувалися і завдяки яким порушеннями чинного законодавства отримали довгоочікувану перемогу деякі вчорашні кандидати в парламентарії. Хоча, як зауважує газета “Вечірні вісті” - справжнім переможцем став Президент Л.Кучма. Оскільки двоє з трьох дообраних до парламенту є прихильниками нинішньої системи влади. Лише перемога у Вінницькій області Миколи Одайника, якого підтримувала “Наша Україна”, не стала тріумфом Банкової. Але й поразкою також, оскільки “засоби переконання” підприємців від “Нашої України” у президентському оточенні вже напрацьовані і багато разів випробувані. Скидається на те, - зауважує кореспондент “ВВ”,- що влада вкотре вирішила, що “представляти інтереси народу” у парламенті – надто відповідальне питання, аби дозволити вирішувати його самому народові. Про це – наголошується в статті “На довиборах у парламент президент переміг виборців”.

Однією з найгучніших подій на довиборах у парламент, котру не оминули увагою журналісти, було зняття з виборчих перегонів - колишнього голову парламентської слідчої комісії з розслідування справи Георгія Гонгадзе – Олександра Жира. На думку екс-депутата – головною причиною боротьби проти своєї кандидатури є те, що він “підійшов на неприпустимо близьку відстань до правди”. Але він приймає виклик влади і не збирається припиняти боротьбу щодо установлення істини в діях Президента України та його найближчого оточення. Про це сьогодні переповідає газета “Правда України” у статті, що так і називається “Олександр Жир приймає виклик”.

Можливо, саме за відвагу та безкомпромісність Олександра Жира його хотів би бачити в тіньовому уряді на посаді міністра національної безпеки, він же Голова СБУ, колишній народний депутат Михайло Бродський. Про те, які ще персоналії викликають довіру у п. Бродського можна довідатися зі статті “Михайло Бродський формує тіньовий уряд”, яку також друкує “Правда України”. А також в газеті “Україна молода” у матеріалі “Тіні з'являються опівдні, або Опозиція має замислитися над створенням “паралельного” уряду”.

А ось про те, як оцінюють вибори на Черкащині колишні кандидати на депутатський мандат можна дізнатися з публікації “У 201-му ще не все втрачено? Черкаська “п'ятірка” подає в суд на першого.”

Серед зовнішньополітичних подій у центрі уваги української преси є майбутній самміт ГУУАМ, що незабаром відбудеться в Ялті, а також стабілізація курсу євро та зниження ціни на американський долар. Докладніше про це оповідається в газеті “День” у матеріалах “ГУУАМ заповнює інформаційний вакуум” та “Чи довго падати американські валюті?”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG