Доступність посилання

ТОП новини

Серед питань, які стояли на порядку денному цього понеділка під час сесії Ради Міністрів ЄС, одне із них стосувалося впровадження в життя Спільної Стратегії Європейського Союзу щодо взаємин з Україною


Серед питань, які стояли на порядку денному цього понеділка під час сесії Ради Міністрів ЄС, одне із них стосувалося впровадження в життя Спільної Стратегії Європейського Союзу щодо взаємин з Україною

Брюссель, 22 липня 2002 - Пріоритетами для датського головування щодо України на наступних півроку здебільшого стосується реформ у галузі права.

Нагадаємо, що Спільна Стратегія Європейського Союзу щодо України була схвалена в грудні 1999-го року в Хельсінкі. Після цього вже стало традицією, що кожна країна на початку свого головування в Європейському Союзі проголошує так званий робочий план з імплементації цієї стратегії. І це вже буде шосте ухвалення робочого проекту в загальному. Згідно з оцінками українських дипломатів, найкращим і найефективнішим був план стратегії під час шведського головування, яке закінчилось півтора роки тому. Детальний план проектів Стратегії ЄС, щодо України, як повідомив один із речників Ради Міністрів ЄС, Датські експерти передадуть для втілення йог у життя в Європейську Комісію дещо пізніше. Так уже заведено, що головним імплементатором таких проектів і планів є Європейська Комісія.

Стосовно загальних пріоритетів Данії, у взаємовідносинах ЄС з Україною, то вони вже давно відомі: демократичні свободи в Україні, зокрема свобода преси та свобода слова, прикордонне співробітництво, спільне запобігання нелегальній імміграції, боротьба з експортом проституції на Захід, тощо.

А поки, що детально виписаним проектом у співробітництві ЄС з Україною - це зміна мандату й завдань Українсько-Європейського Центру Політичних Радників, який працює в Україні в рамках програми ТАЦІС.

Роботою цього центру не задоволені а ні в Україні а ні в ЄС. Тому центр буде зобов'язаний займатися конкретною роботою щодо наближення законодавства України до законодавства ЄС.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG