Доступність посилання

ТОП новини

Перша перемога громадськості в Одесі


Перша перемога громадськості в Одесі

Одеса, 22 липня 2002 - Голова одеського міського комітету опору “ЗА ПРАВДУ”, активіст “УКРАЇНСЬКОГО БРАТСТВА” Андрій Юсов одержав з обласної прокуратури лист у якому повідомлено про те, що кримінальну справу порушену проти нього за активну громадську діяльність – закрито з причини “відсутності складу злочину”. Лист підписано прокурором Одеської області Михайлом Косютою.

Переслідування проти Андрія Юсова влада, за допомогою правоохоронців, розпочала, після його участі у акціях протесту, пікетах під гаслами необхідності проведення чесних виборів міського голови та депутатів міської Ради.

До речі, громадськість міста дотепер нічого не знає про результати проведеного Генеральною прокуратурою розслідування за фактами фальсифікації виборів проведених 31 березня у причорноморській Одесі. Правоохоронці наче воду у рота набрали.

Тим часом, сам Андрій Юсов назвав рішення про закриття порушеної проти нього кримінальної справи “гарною новиною, бо вона свідчить про те, що як мінімум у двох установах Одеси працюють некомпетентні люди. Оскільки склад злочину відсутній навіщо необхідно було взагалі порушувати кримінальну справу Іллічівськом суду Одеси?

Це означає що суддя пан Гранін або не усвідомлює і не знає Законів, або суб’єктивно ставиться до діяльності комітету “За ПРАВДУ”, “УКРАЇНСЬКОГО БРАТСТВА” і мене особисто.

Викликає подив і позиція працівників міліції які неправдиво свідчили проти мене”.

Лідер міського комітету опору “За правду” переконаний, що закриття кримінальної справи є “великою перемогою. Тут показана і сила впливу громадськості та незалежних засобів масової інформації. Слава Богу, що такі люди ще є й можуть говорити правду, не бояться цього робити.

Є приклад, коли система не завжди робить те, що бажає й іноді вимушена йти на поступки перед безперечними фактами і безкомпромісною позицією громадськості”.

Андрій Юсов повідомив, що комітет “За правду” та “УКРАЇНСЬКЕ БРАТСТВО” має чимало запланованих акцій, які засвідчать що молодіжний рух опозиції в Одесі залишається активним.

“У мене з'явилося більше бажання добиватися правди і ближчим часом громадськість Одеси зможе побачити наші наступні акції протесту. Нині маємо приклад, що із системою можна боротися”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG