Доступність посилання

ТОП новини

Огляд завтрашньої преси


Огляд завтрашньої преси

Київ, 22 липня 2002 - Центром культурного, і не тільки, життя в Україні у ці спекотні липневі дні стають міста Кримського узбережжя та півдня України. От і Ялта приймала вже давно очікуваний самміт країн ГУУАМ. Про нього сьогодні згадує переважна більшість газет. Зокрема “Демократична Україна”, яка навіть друкує на першій шпальті фото учасників самміту.

Але сказати, що на берегах Дніпра зараз штиль, або ж, як уточнює газета “День”- “мертвий сезон” не можна. У суботу на річковому вокзалі Києва відбувся старт науково-дослідницької експедиції історичним маршрутом запорізьких козаків на Кубань. Окрім “Дня” про цю подію також доволі докладно переповідає газета “Молодь України” у публікації “Козацька чайка “Богун” відкриватиме історичні події та імена”.

“Сільські вісті” з-поміж інформації про обов'язкове страхування врожаю та про інфаркт заступника голови асоціації фермерів Придніпров'я Анатолія Донченка можна також прочитати матеріал про експедицію, котра помандрує за два моря лише під вітрилами й на веслах.

Пише про море та спеку й газета “Сегодня”. Щоденник зауважує, що в цю літню спеку всі шукають притулку в тіні. Не є винятком і українські політики. Про те, яким вона бачать “тіньовий” український уряд можна довідатися на шпальтах цієї газети.

А для любителів автоподорожей “Сегодня” пропонує інформацію про те, що зараз вийшли на дороги любителі легкої наживи, котрі пропонують автотуристам неякісне, але недороге пальне.

Про численні пожежі, причиною яких є літня спека та недбалість відпочиваючих пишуть “Київські відомості”. Публікація називаються “Київ у вогні”.

На столичні, але вже нічні вогні, приїздять подивитися з усієї України і багато дітей, що з різних причин не мають рідної домівки. Як наголошують в цьому ж числі газети співробітники столичного відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх – вже давно назріла необхідність створення мережі дитячих притулків, центрів реабілітації та диспансерів із контрольно- пропускним режимом для безпритульних дітей.

На останньому з'їзді прогресивної соціалістичної партії, що відбувся минулої суботи, активно переймалася долею юні і лідерка цієї партії Наталія Вітренко. Але, здебільшого, не безпритульними дітьми, а тими, хто стане активним членом дитячої партійної організації, яку вона очолює. Про це оповідає сьогодні газета “Україна молода” у статті “Прюники” від Вітренко, або До боротьби із МВФ та НАТО будь готовий!”

В цьому ж номері кореспонденти “України молодої” на двох газетних шпальтах намагаються з'ясувати – якими проблемами переймається сьогодні глава найбільшої у державі, і за висловом самих журналістів, “справжньої Української православної церкви” Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG