Доступність посилання

ТОП новини

Ряд обласних організацій правоцентристського спрямування на Прикарпатті виступили із заявою на захист обласної газети “Галичина”


Ряд обласних організацій правоцентристського спрямування на Прикарпатті виступили із заявою на захист обласної газети “Галичина”

Івано-Франківськ, 30 липня 2002 - Вони вимагають у керівництва країни висловити категоричний протест проти провокаційних заяв з боку Росії щодо цього видання.

Понад два десятки обласних організацій партій правоцентристського спрямування Івано-Франківщини підписали лист на ім’я Президента, Голови Верховної Ради та прем’єр-міністра, в якому заявляється категоричний протест проти провокаційних заяв з боку Міністерства зовнішніх справ Росії. Нагадаємо, що нещодавно МЗС Росії виступило із заявою, в якій звинуватило івано-франківську обласну газету “Галичина” у тому, що вона намагається різним чином реабілітувати ветеранів Української повстанської армії і домагається надання їм статусу воюючої сторони в Другій світовій війні.

Журналістський колектив “Галичини” зреагував на це різкою відповіддю, в якій наголошувалось, що ветерани УПА, незважаючи на те, що вони не визнані на офіційному державному рівні, залишаються для журналістів справжніми патріотами, які відстоювали рідну землю. Натомість обласні організації партій правоцентристського спрямування вимагають у керівництва держави висловити протест проти провокаційних заяв із боку Росії й утручання російської сторони у внутрішні справи України. У листя наголошується, що російська сторона намагається зірвати процес громадянського примирення між представниками різних воюючих сторін у Другій світовій війні, а також безпідставно звинувачує обласну газету “Галичина”, яка займає чіткі державницькі позиції. У листі міститься вимога до керівництва держави рішуче відкинути спроби Росії диктувати Україні, як проводити внутрішню політику. Будь-які заяви такого роду з боку Росії представники правоцентристських партій Івано-Франківщини, які підписали лист, вважають абсурдними. Обласна організація Молодіжного національного конгресу у зв'язку із заявою МЗС Росії закликала українську владу домагатися від Російської Федерації як спадкоємниці колишнього Радянського Союзу відповідальності за злочини проти українського народу, вчинені впродовж 20-го століття.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG