Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: «Незабаром – День незалежності України» та інше


Огляд: «Незабаром – День незалежності України» та інше

Київ, 20 серпня 2002 - Незабаром – День незалежності України. Проте, як зауважує кореспондент газети “День” , - атмосфера в суспільстві, з огляду на ланцюг трагедій та катастроф, якими надовго запам'ятається це літо, мало схожа на передчуття свята. Чи можна влаштовувати помпезні паради, концерти, масові гуляння, коли в державі мало не щодня гинуть люди, коли трагедії трапляються через елементарне недофінансування безпеки життя й праці? Водночас чи варто спонукати співгромадян зациклюватися на негативних рисах сучасної української державності? Про це журналіст розмірковує в статті, що так і називається “Як святкувати День незалежності?”

В цьому ж числі у рубриці “Полеміка” газета друкує публікацію, головна ідея якої: необхідність реорганізувати та скоротити нинішні Збройні сили України.

Не оминає щоденник і позаполітичної тематики. Так, автор матеріалу, що має заголовок “ Катари – хранителі легенди про Святий Грааль?” переповідає кілька версій походження цієї культової святині.

До проблем сьогодення повертає газета “Україна молода”, яка на сторінці “Політінформація” розповідає про нову електронну систему “Рада-3”, якою будуть послуговуватися народні депутати. Відтепер кожен парламентарій зі свого крісла зможе вийти в Інтернет, або ж прочитати всі необхідні документи та законопроекти. Подібного сервісу не має навіть німецький Бундестаг, - зауважує щоденник.

Інформує читачів “Україна молода” і про майбутні дії представників опозиції, які услід за гучними заявами та словесним зондуванням ґрунту перед походом на владу потихеньку розпочали й реально рухатися. Зокрема, на завтра запланована зустріч опозиційної “четвірки”, яка узгодить всі питання, пов'язані з осінніми акціями протесту.

Традиційно висвітлює діяльність опозиції в Україні й газета “Вечірні вісті”. Сьогодні у статті “Кучмі до душі статус “вічного” президента” щоденник знайомить із кількома можливими варіантами продовження правління Л.Кучми, котрі наразі активно розроблюються пропрезидентськими силами.

А в статті “Із погашенням квартирного боргу можна не поспішати” оповідається про юридичні тонкощі, котрі дозволяють співгромадянам розтягнути в часі виплату коштів за житлово-комунальні послуги.

Не забули нагадати газети і про завтрашнє відкриття славетного Сорочинського ярмарку, що на Полтавщині. Про те, яким він буде нинішнього року оповідає газета “Правда України” у публікації “Новий колорит Сорочинської ярмарки”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG