Доступність посилання

ТОП новини

Президент США Джордж Буш провів спеціальну зустріч із питань національної безпеки та оборони


Президент США Джордж Буш провів спеціальну зустріч із питань національної безпеки та оборони

Вашингтон, 21 серпня - Сьогодні на приватному ранчо президента Джорджа Буша у Крофорді, штат Техас закінчилася зустріч, в якій беруть участь віце-президент Дік Чейні, міністр оборони Доналд Рамсфелд, радник із питань Національної безпеки Кондолісса Райс, начальник Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Річард Майерс та голова адміністрації Енді Кард.

Повідомлення про запрошення президентом Джорджем Бушем головних представників адміністрації у військових справах та з питань національної безпеки на зустріч до Крофорду викликало чимало спекуляцій про дії адміністрації Сполучених Штатів щодо Іраку. Треба було покласти край різним спекуляціям про ймовірність обговорення стратегії та плану воєнної операції проти режиму Саддама Хусейна. Президент Джордж Буш після зустрічі заявив:

«Ми із серйозністю ставимося до усіх загроз, ми продовжуватимемо проводити консультації з нашими друзями та союзниками. Існують різні спекуляції щодо іракської проблеми,»- визнав президент Буш і додав:

«Це питання не виринуло під час обговорення питань безпеки».

Міністр оборони США Дональд Рамсфельд зазначив із свого боку: «Президент Сполучених Штатів, державний секретар та наша країна зібрали коаліцію, яка охоплює цілу земну кулю, й, власне, має за мету справу глобальної війни проти тероризму». І ця коаліція є солідною, за словами глави Пентагону Дональда Рамсфельда.

Щодо іракського лідера Саддама Хусейна, то президент Буш заявив, що він є терпеливою людиною й буде розглядати усі можливі засоби. «Американський народ знає якою є позиція адміністрації, та що зміна режиму в Іраку є в інтересі усього світу,»- наголосив президент Сполучених Штатів.

Раніше представники адміністрації США вказали на те, що важко обговорювати якісь воєнні сценарії, коли на зустріч не запрошено генерала Томі Франка, який є командиром військами в регіоні включно з Іраком. Власне начальник Центрального командування генерал Томі Франк перебуває в Казахстані, де він сьогодні, посилаючись на слова президента Буша, заявив, що Сполучені Штати підтримують політику зміни режиму в Іраку.

“Я очікую, що президент продовжить з такою ж розсудливістю ставитися до (іракської справи) як він поставився досі до Афганістану,”- заявив командир Центрального командування генерал Томі Франкс, який відповідає за операції в Афганістані, Іраку й Центральній Азії. Президент Джордж Буш й головні представники адміністрації з військових питань та безпеки обговорили такі питання, як бюджет Пентагону на 2004-й рік, справа американської національної ракетної оборонної системи та визначення пріоритетів розвитку збройних сил США, й питання безпеки США та громадян, що стало, зокрема, актуальним після терактів торік 11-го вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG