Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “На 11-му році незалежності текст “Ще не вмерла Україна” за своїм “правовим” статусом мало чим відрізняється від “фа-фа-ля-ля”, та інше


Огляд: “На 11-му році незалежності текст “Ще не вмерла Україна” за своїм “правовим” статусом мало чим відрізняється від “фа-фа-ля-ля”, та інше

Київ, 23 серпня 2002 - Україна відзначає 11-ту річницю своєї Незалежності. Сумно: країна з тисячолітньою історією, науковий опис якої ще понад 70 років тому зайняв 10 великих томів академіка Михайла Грушевського , - і всього 11 літ незалежності, – зауважує газета “Сільські вісті”. І продовжує, що сумно ще й тому, що нинішня річниця незалежності - ще не свято. Адже далеко не всіх українців розпирає відчуття гордості за державу, яка поки що не надто піклується про своїх співгромадян. Втім, як наголошує газета, “свято справжньої незалежності не приносять на блюдечку – його треба творити громадянською мужністю, силою духу. І тоді буде свято і на вашій вулиці.”

В цьому ж числі газета захисту інтересів селян висловлює здивування – чому Л.Кучма вирішив відсвяткувати на державному рівні саме ювілей Щербицького, а не, скажімо, Володимира Винниченка чи Миколи Скрипника. Подробиці –в статті “Траст на ідеї, або Як на не круглому ювілеї Щербицького з вареного яйця курча вилуплює Кучма”.

А в матеріалі “ПЕРСОНАЛьна справа” “Сільські вісті” розповідають про “газетну війну” між журналом “Персонал” та видавничим домом “Столичні новини”.

Кореспондент газети “Україна молода” у статті “Безсловесна незалежність” аналізує текст державного гімну України, і стверджує, що “на 11-му році незалежності текст “Ще не вмерла Україна” за своїм “правовим” статусом мало чим відрізняється від “фа-фа-ля-ля”.

Незважаючи на передсвяткову розслабленість дехто з народних депутатів зберігає бійцівську форму і продовжує коментувати заходи, до яких останнім часом удається Кабмін у сфері фінансів. Про які саме заходи йдеться – можна довідатися зі статті “Державні програми: скорочувати чи розгортати?”, яку також друкує “УМ”.

Продовжує фінансову тему газета “Вечірні вісті”, яка стверджує, що прагнучи погасити хвилю антипрезидентських виступів, влада в терміновому порядку вирішила “додрукувати” 3 млрд. грн., прирікаючи тим самим Україну на нову інфляцію. Головна мета такого поспіху – устигнути повернути громадянам побільше боргів, і тим самим зняти напругу опозиційної хвилі в суспільстві. Про це наголошується в матеріалі “Друкарський станок “відіб'є” всі борги”.

Повернення заборгованостей, а також підвищення зарплати чекають також і працівники правоохоронних органів. Адже не є таємницею, що саме через низьку платню вони є дуже ласими на хабарі. Як стверджує в газеті “Сегодня” один з членів нещодавно розкритої банди міліціонерів, що отримали назву “переверні” – “у міліції чесно прожити можна, але недовго. Або свої з'їдять, або бандити приб'ють”.

А ось для тих, кого не цікавить ані кримінальна, ані політична тематика газета “День” пропонує публікацію академіка Івана Дзюби про одного з найяскравіших і найпрозірливіших представників філософсько-соціологічної есеїстки кінця ХХ ст.Вольфганга Крауса.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG