Доступність посилання

ТОП новини

Брати Клички вийшли на головного суперника професійного рингу світу


Брати Клички вийшли на головного суперника професійного рингу світу

Прага, 9 вересня 2002 – Минулими вихідними спортивні стрічки світових агентств оприлюднили досить суперечливі інформації з приводу можливого вже у грудні цього року боксерського поєдинку між українцем Віталієм Кличком і королем світового боксу- британцем Леноксом Льюїсом. Виглядає так, що сьогодні ще не всі в Україні знають, що контракт промоутера Кличків, німця Ганс –Петера Коля, з одним із найбільших американських телеканалів – HBO, вже укладений...

Про цей контракт на бій Віталія Кличка з Леноксом Льюїсом, який HBO планує показати у прямому ефірі 7 грудня цього року, Коль повідомив минулої суботи німецький часопис Більд. Німецький промоутер додав, що він прямує до Лондона аби досягти остаточної угоди про цей поєдинок у таборі британського боксера.

Інтернет-сайт maxboxing повідомив також, що Льюїс планує провести під егідою HBO три завершальних у своїх кар’єрі бої – з Віталієм та Володимиром Кличками і останній - із скандально відомим Майком Тайсоном, котрого він нещодавно нокаутував в американському Мемфісі. За цим же джерелом Ленокс Льюїс отримає за участь у трьох поєдинках щонайменше 50 мільйонів доларів. Maxboxsing також називає датою зустрічі Віталія і Ленокса 7 грудня і лише уточнює, що бій відбудеться у знаменитому американському розважальному комплексі «Мандалай Бей».

Вірогідність цієї інформації цілком реальна, якщо врахувати, що на тижні Ленокс Льюїс відмовився від захисту свого титулу в боксерській класифікації IBF проти американця Кріса Бірда. Цей бій планувався саме на 7 грудня цього року. Отже у супер чемпіона інші плани. Правда, вже мінімум тричі за останні тижні Льюїс змінював свою плани, то він називав вірогідним суперниками Бірда, то Руїза але, судячи з останніх заяв, брати Клички досить чітко визначені грізним чорношкірим британським мусульманином за головних суперників у завершенні його гучної боксерської кар’єри.

Нагадаємо, що нещодавно Кличко-старший, якому 31 рік, дістав ушкодження спини під час тренувань у Німеччині і його бій з американцем Ларрі Дональдом, котрий планувався на кінець липня цього року у Гамбурзі, був скасований через згадану травму. Виникає запитання, чи готовий Віталій до такого серйозного випробовування у його спортивній кар’єрі, як поєдинок із Льюїсом у грудні? Тренер Кличків – німець Фріц Здунек заявив у суботу «Більд», що проблем немає і вони готові до бою з Льюїсом. А Віталій додав: «Ми бажали цього давно й тепер ця мрія, здається, стане реальністю».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG