Доступність посилання

ТОП новини

Головний редактор популярного українського інтернет-видання “Українська правда” Олена Притула повідомила, що володіє інформацією про загрозу її життю


Головний редактор популярного українського інтернет-видання “Українська правда” Олена Притула повідомила, що володіє інформацією про загрозу її життю

Київ, 10 вересня 2002 - Головний редактор популярного українського інтернет-видання “Українська правда” Олена Притула звернулася з відкритим листом до Генерального прокурора, голови Служби безпеки і міністра внутрішніх справ України. Журналістка вимагає від правоохоронців надати повну інформацію про те, чи володіють вони даними про загрозу її життю і якщо так, то - ужити заходів щодо її захисту.

У листі, розміщеному на сайті “Української правди”, Олена Притула повідомила, що володіє інформацією про загрозу її життю. Як каже журналістка й соратниця Георгія Гонгадзе, вона занепокоєна тим, що Генеральна прокуратура не лише не вжила заходів для гарантування її безпеки, але навіть не попередила про можливу загрозу.

Олена Притула

Мені стало відомо про розмову слідчих Генпрокуратури і СБУ, в якій слідчі Генпрокуратури збиралися звернутися до СБУ з проханням надати мені охорону. Вони казали, що, начебто, я є носієм якоїсь інформації по справі Гонгадзе, і якщо вбивці Георгія дізнаються про те, що Генпрокуратура вже дуже близько дійшла до розв’язки, то вони можуть мене вбити.

Сергій Руденко

Як каже Олена Притула, вона звернулася до СБУ з проханням надати їй інформацію про можливий замах на неї, але там відповіли, що Служба безпеки не володіє такою інформацією. Тим часом Генеральна прокуратура викликала її на допит, щоб дізнатися, звідки вона отримала конфіденційну інформацію. Редактор “Української правди” каже, що їй уже надали приватну охорону, але, за її словами, своїм відкритим листом вона хотіла все ж таки з’ясувати, як Генеральна прокуратура виконує свої обов’язки.

Олена Притула

Мені б дуже не хотілося писати знову до ООН, держав Європейського Союзу та інших, тому що це не дуже гарно, м’яко кажучи. Мені б дуже хотілося, щоб нарешті Генпрокуратура і інші правоохоронні органи робили саме те, що написано в законі, тобто вони повинні охороняти життя кожної окремої людини.

Сергій Руденко

У Генеральній прокуратурі й Службі безпеки поки що утримуються від коментарів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG