Доступність посилання

ТОП новини

Америка після терактів 11 вересня 2001 року. Життя продовжується


Америка після терактів 11 вересня 2001 року. Життя продовжується

Вашингтон, 11 вересня 2002 - Я стою на Кепітол Хіл у Вашингтоні. Ентоні Вільямс, мер Вашингтона, диригує симфонічним оркестром. Це надзвичайна атмосфера. Сьогодні з 7 години ранку тут ушановують пам'ять невинних жертв терористичних актів 11 вересня.

„Сьогоднішні діти - завтрашній світ „ - така назва акції, яка в ці хвилини тут відбувається. Відчуття єднання, поваги й пам’яті - це те, що відчувається сьогодні в Америці. Кожна жертва - чи то працівники Всесвітнього Торгового центру, чи люди які вибрали 11 вересня 2001 року для польоту, чи ті, хто віддав своє життя, рятуючи інших згадується сьогодні. Їх імена називають одне за одним. Сім’ї з дітьми , які залишились без батька чи без матері, згадуючи своїх рідних, об'єднуються для майбутнього життя.

Рік назад американці відчули, насправді, що таке трагедія. Кожна людина тут відчула справжню ціну життя, кохання, героїзму. До терористичних атак 11 вересня американці робили кар’єру, відкладаючи на майбутнє створення сімей та народження дітей. Через рік Нью-Йорк, що найбільше постраждав від атак терористів, переживає бум народжуваності. У червні й липні цього року лікарні прийняли рекордну кількість родів дітей, що були зачаті восени минулого року. Один з нью-йоркських лікарів Джон Моріц в інтерв’ю газеті Санді Таймс казав, що він думав, що люди побояться мати дітей, але сталось навпаки . Коли люди відчули, що світ рухається до кінця, вони прагнули стати ближче один до одного. «Я вважаю, - каже він, - що це було не просто сексуальне задоволення, це було справжнє відчуття близькості, це була справжня любов».

Пам’ятаючи про тих, хто загинув, американці не забувають, що життя продовжується, і вони знову готові відстоювати ідеали демократії та свободи.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG