Доступність посилання

ТОП новини

Кількість незадоволених нинішньою владою в Одесі зростає...


Кількість незадоволених нинішньою владою в Одесі зростає...

Одеса, 16 вересня 2002 - Це підтвердив і багатотисячний мітинг, який було проведено 16 вересня на Куліковому майдані Одеси. Цим мітингом було розпочато регіональні акції громадянського спротиву нинішній владі, під головним гаслом – відставки Президента України Леоніда Кучми та проведення дострокових президентських виборів.

Такої кількості протестуючих \близько 10 тисяч осіб\ влада в Одесі ще не бачила.

Промовці у своїх виступах нагадали не лише про помилкові дії нинішнього Президента на всеукраїнському рівні, але і про його роль у справі скасування результатів виборів мера Одеси у 1998 році, виборах 2002 року, і проходженні до владного олімпу колишнього партійного соратника – екс-першого секретаря Одеського обкому КПУ Руслана Боделана.

Голова обласної організації Народного Руху України Геннадій Щепківський, у своєму виступі, розповів про нинішні потуги владних чиновників, які прагнуть утриматися при владі.

“Працівник облпрокуратури пан Завадський прийшов 14 вересня на квартиру одеського студента Андрія Юсова. У голови молодіжного громадського комітету “За правду” вимагали підписку і відмовитися від наміру брати участь у всеукраїнських акціях непокори, йому погрожували...

Коли я сказав, що телефонуватиму, з приводу погроз, до голови парламентського комітету з права людини – працівник прокуратури втік”.

Геннадій Щепковський поділився з присутніми і про вельми сумне становище небагатьох незалежних засобів масової інформації в Одесі.

Присутні на мітингу ухвалили резолюцію.

У ній висловлено вимогу до Президента України Леоніда Кучми “негайно скласти із себе повноваження Президента”.

Автори резолюції звинуватили Леоніда Кучму у повному розпаді економіки , флоту, збройних сил України, різкому зростанні смертності серед громадян України.

Від обласної та міської влади вимагають припинити переслідування опозиційних лідерів, зупинити продаж землі під приватні маєтки чиновників у приморській зоні Одеси, зберегти українську гімназію при дитячому оздоровчому центрі “Молода гвардія”, встановити контроль за ціновою політикою на продукти першої необхідності.

16 вересня акцію громадянського спротиву підтримали й активісти громадської організації “Демократична дія”.

За словами її голови Євгена Якимовича, “акція, що має свій початок 16 вересня, віддзеркалює думки й прагнення більшості українців. Ми не спроможні більше терпіти цю владу, яка діє всупереч інтересів України. Ця влада зробила нас жебраками у фізичному й моральному розуміннях цього слова.

Ми маємо розпочати підготовку структур, які змінять нинішніх ганебних чиновників”.

16 вересня кількатисячні мітинги проведено й у багатьох районах Одеської області.

Півтори тисячі осіб вийшли і до приміщення миколаївської обласної державної адміністрації з пікетом на якому підтримали вимоги всеукраїнської акції громадянського спротиву. 15 вересня опозиція провела тут і багатотисячний мітинг.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG