Доступність посилання

ТОП новини

Розмова з генсекретарем “Репортерів без кордонів” Робер Менаром


Розмова з генсекретарем “Репортерів без кордонів” Робер Менаром

Київ, 16 вересня 2002 - Учора до Києва прибув генеральний секретарем міжнародної правозахисної організації “Репортери без кордонів” Робер Менар. 16 вересня він мав зустрічі з мамою Георгія Гонгадзе Лесею Гонгадзе, генеральним прокурором України Святославом Піскуном, Уповноваженою з прав людини Ніною Карпачовою.

Наш київський кореспондент записав телефоном невелике інтерв’ю з Робером Менаром.

Я попросив Робера Менара поділитися інформацією про його переговори з генеральним прокурором України. Ось що він сказав:

“Передусім добра новина: генеральний прокурор прийняв нас. Нагадаю, що його попередник ні разу не погодився мене як повноважного представника “Репортерів без кордонів” прийняти. З іншого боку, ми кілька годин мали змогу вести переговори з генеральним прокурором, його заступником і слідчим, який займається справою про вбивство Георгія Гонгадзе. Але найважливіше, що сьогодні Генеральна прокуратура визнала мене законним представником мами й дружини Гонгадзе. Отже, я одержав доступ до справи. Крім того, ми почули низку обіцянок про те, що має відбутися у найближчі тижні. Я сподіваюся, що ці обіцянки будуть дотримані. Якщо їх буде дотримано, я думаю, що ми наближаємося до правди”.

Я попросив Робера Менара прокоментувати нинішнє звернення акції “Повстань, Україно!” до керівників чужоземних держав. Робер Менар відповів на це запитання так:

“Репортери без кордонів” не займаються політико. Не йдеться про те, щоб політизувати справу Гонгадзе. Наша головна мета – знайти убивць журналіста, їх покарати – щоб вони опинилися там, де вони мають бути, у тюрмі”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG