Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси за 24 вересня


Огляд української преси за 24 вересня

Київ, 23 вересня 2002 – В українському парламенті небаченими досі темпами йде створення більшості. Причому, як зауважує газета “Правда України”, її привид уже чіткіше визначився під куполом Верховної Ради. Та й не однієї більшості, а відразу двох. Усвідомлюючи, що це неможливо, – одна з них приречена все ж стати меншістю. Про те, які парламентські фракції мають шанс впливати на ухвалення тих чи інших рішень, можна довідатися зі статті “А більшість бачиться на відстані”.

Дещо докладніше і ґрунтовніше розмірковує над створенням парламентської більшості кореспондентка тижневика “Дзеркало тижня” Юлія Мостова. Вона вважає, що якби не майбутні президентські вибори, коли б не активне втручання президента і його адміністрації в парламентські справи і коли б не погрози, перевірки, кримінальні справи проти лідерів опозиції, то ця більшість уже давно б активно працювала. І все ж, на думку журналістки, більшість буде створена, хоча й виглядатиме вона штучно, оскільки об’єктивно ще не визріли передумови для створення жодної з конфігурацій.

“Чи впливає нинішня політика на майбутнє?” – у публікації під таким заголовком газета “Молодь України” вмістила відповіді студентів, яких запитували про їхнє ставлення до нещодавніх акцій протесту. Часопис зауважує, що студентство завжди було найактивнішою частиною суспільства, авангардом будь-яких реформ і зрушень. Хоча цього разу підопічних столичних вузів намагалися тримати якнайдалі від політичної арени. Можливо, цим і пояснюється те, що дехто зі студентів виявився не зовсім обізнаний із подіями, що відбувалися минулого тижня.

Проте тим, хто читає газету “Сільські вісті”, така необізнаність не загрожує. Оскільки часопис постійно друкує інформацію, пов’язану з акцією протесту “Повстань, Україно!” Сьогодні в газеті можна ознайомитися з тим, як у столиці та в обласних центрах влада перешкоджала проведенню акцій. А в статті “Чи можливий діалог” народний депутат, заступник голови соцпартії України Іван Бокий пояснює, чому опозиція відмовилася йти на переговори з президентом Л. Кучмою та його адміністрацією.

Докладно про Всеукраїнську акцію громадянського протесту розповідає в газеті “Україна молода” один із лідерів опозиції – лідер Соцпартії Олександр Мороз. Публікація називається “Олександр Мороз: Я можу піти працювати консьєржем, аби Микола Мельниченко став народним депутатом”.

У цьому ж числі “УМ” аналізує економічну ситуацію в Україні і наголошує, що ніколи ухвалення державно бюджету так не залежало від політичних пристрастей, як нинішньої осені. З подробицями можна ознайомитися в статті “Гривня девальвує”.

Можливо, причина нинішніх негараздів у державі невідворотна, і причина – в зірках, котрі зумовлюють певний перебіг подій. Принаймні в газеті “Демократична Україна” стверджується, що ще наші давні пращури звинувачували нічні світила в усіх бідах. А відтак намагалися послуговуватися астрологічними прогнозами, аби оминати життєві рифи і з піднятими вітрилами прямувати до своєї мети. Довідатися, який день місяця сприяє тим чи іншим діям, рішенням чи задумам, можна зі статті “Нічний володар доль”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG