Доступність посилання

ТОП новини

Напад на знімальну групу Чорноморської телекомпанії у Симферополі


Напад на знімальну групу Чорноморської телекомпанії у Симферополі

Симферополь, 24 вересня 2002 - Симферопольська прокуратура й міліція проводять розслідування інциденту, що стався під час виборів у неділю, коли група невідомих напала на знімальну групу Чорноморської телекомпанії. Правоохоронці вважають це звичайним хуліганством, журналісти – вимагають детального розслідування, оскільки це не перший напад на працівників цієї популярної телекомпанії.

Цей інцидент стався 22 вересня, коли журналісти служби новин ТРК “Чорноморська” знімали сюжет про вибори до кримського парламенту, які того дня проходили в Симферополі. Каже телеоператор Ігор Романенков:

“Коли ми виїжджали на вулицю з провулка, нам перекрили рух, а потім невідомі люди підсіли в автомашину і зажадали, щоб ми їхали далі. Потім примусили зупинитися і сказали, щоб ми віддали відеокасету, нам, мовляв, нічого не буде. При цьому вони викрутили руки у тележурналістки, обшукали мене і відібрали касету, а третій нападник, що підоспів, залив відеокамеру фарбою з пульверизатора. Потім невідомі швидко втекли”. – повідомив Ігор Романенков.

За його словами, правоохоронці обмежилися складанням протоколу та оглядом району, де стався цей інцидент. Кримська прокуратура сьогодні поширила інформацію про те, що проводиться перевірка цього факту міліцією й прокуратурою Центрального району Симферополя. Однак, журналісти “Чорноморки” стверджують, що з неділі ніхто з правоохоронних органів із ними не спілкувався на цю тему. Каже головний редактор інформаційної служби ТРК “Чорноморська” Наталя Сафіханова:

“Ми обурені фактом нападу на наших журналістів. Це не перший подібний випадок із нашими колегами. Нагадаю, що вже пройшло більш як півтора роки з часу нападу на нашу знімальну групу охоронців будинку Леоніда Грача, які викрали відеокасету і погрожували журналістам “Чорноморки”. Але досі міліція не вжила дієвих заходів, щоб розібратися у ситуації. Як і зараз. Нам кажуть що це лише пересічне хуліганство. Але ми вважаємо інакше.”

Наталя Сафіханова каже, що журналісти вимагатимуть повного й неупередженого розслідування інциденту. Низка кримських журналістських організацій уже звернулися до прокуратури автономії з вимогою порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG