Доступність посилання

ТОП новини

Фестиваль християнської пісні в Одесі


Фестиваль християнської пісні в Одесі

Одеса, 27 вересня 2002 - На стадіоні державної юридичної академії, відкрито Фестиваль християнської пісні. У ньому беруть участь практично всі християнські церкви, які діють у причорноморському місті. Проігнорувало запрошення лише духівництво УПЦ Московського Патріархату.

Ініціаторами проведення Загальноміського фестивалю християнської пісні виступили Міжнародний фонд “Реформація” та Фонд церковно-світської злагоди. Чимало зусиль доклала і відома в Одесі місія “Добрий самарянин”, Об'єднана церква методистів в Україні.

Від Церкви християн віри євангельської у Фестивалі беруть участь дитячий хор, вокальні групи “Євангеліст”, “Сіон”, симфонічний та духовий оркестр

“Як і кожна церква ми турбуємося про те, щоби Слово Божої правди досягло багатьох сердець. Ми дуже сподіваємося, що цей Фестиваль стане джерелом проповіді Євангелія в Одесі через пісню та через свідчення багатьох сердець, особливо молодих людей.” – наголосив пастор Центральної церкви Християн віри євангельської Віктор Марченко.

“Такі спільні заходи, коли християнські конфесії збираються разом для того щоби прославити Господа – це видатна подія не лише у межах Одеси, але й України в цілому. Ми подаємо приклад миру між різними конфесіями, приклад толерантності. Саме це сприяє духовному відродженню нашого суспільства” – зазначив, зі свого боку, присутній на Фестивалі ректор Християнського гуманітарного економічного відкритого університету, професор, академік Ростислав Крижанівський. Директор місії “Добрий самарянин” Олександр Чернега переконаний, що “подібний Фестиваль проводиться вперше не лише в Одесі, але й в Україні в цілому. Усі конфесії забули свої релігійні протиріччя для того щоби прославити єдиного Бога. Це великий плюс”.

Найбільш представницьким на Фестивалі був, до речі, стенд Римо-Католицької церкви. Тут відвідувачі мають нагоду побачити не лише нинішні церковні споруди церкви, але і світлину підірваного свого часу більшовиками величного костелу Святого Климента в Одесі. У експозиції й фотороботи Станіслава Марковського присвячені Святиням християнства та дерев'яним старовинним церквам у Польщі.

Серед учасників Фестивалю християнської пісні був і керуючий справами Одесько-Балтської єпархії УПЦ Київський Патріархат, єпископ Паїсій.

За словами його словами:

“Дуже приємно, що така ідея знайшла своє втілення на нашій чудовій південноукраїнській землі.

Це добре.

Християни мусять спілкуватись, робити щось таке що їх поєднує навколо Євангелія. Я думаю, що найкращим засобом такого єднання може бути саме Фестиваль християнської церкви.

Ми є представниками Помісної Православної Церкви, яку запросили на це святкування. Нам запросили саме Благословити відкриття Фестивалю, сказати добрі слова і я це зроблю з великим задоволенням, бо цей захід є прикладом цивілізованого діалогу заради Євангельських ідеалів”.

Владика Паїсій вважає, що “Московська церква зараз остаточно визначилась з лінією поведінки у між християнських стосунках, це – лінія самоізоляції.

Це вже не перший приклад такої поведінки. Нещодавно було відкриття Німецького лютеранського пастирського дому, де їх так само запросили, але я теж там був єдиним представником православним.

Цей Фестиваль є ще більшим представницьким Форумом і їх не має. Скоріше за все така поведінка УПЦ Московського Патріархату буде незмінною.

Вони вирішили, що є єдиною панівною церквою, яка має ексклюзивне право на істину і тому вони не потребують інших друзів чи контактів. Мабуть вони мають на це право.

Але, результатом буде самоізоляція”.

Разом з усіма християнами на Фестивалі в Одесі є і Німецька лютеранська церква.

Кожен учасник фестивалю, який триватиме в Одесі три дні, одержить у подарунок Біблію. На стадіоні Юридичної академії лунатимуть чарівні пісні, які прославляють Бога.

До речі, у Фестивалі бере участь і місія “Гедеон”, яка вже десять років працює в Україні. Вона займається поширенням Святого Писання.

За словами Президента місії Валерія Зленського: “За останні роки, в Україні було поширено 18 мільйонів примірників Євангелія. В Одесі поширено 800 тисяч примірників.

Хотілося б щоби Слово Боже дійшло до кожної людини, яка живе у нашому місті”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG