Доступність посилання

ТОП новини

У Кіровограді “Геть” кажуть не лише Леоніду Кучмі


У Кіровограді “Геть” кажуть не лише Леоніду Кучмі

Одеса, 2 жовтня 2002 - Останній мітинг опозиції відбувся на площі біля облдержадміністрації. Його учасники вимагали відставки обласного керівництва.

Представники опозиції у Кіровограді, а це лідери обласних організацій партії “Батьківщина”, УРП “Собор”, Соцпартії та КПУ, заявили у своїх виступах, що вважають винуватцем складного життя мешканців регіону саме голову облдержадміністрації Василя Моцного.

Як наголошено у схваленому на мітингу відкритому листі до обласного керівника пана Моцного:

“За Вашої безпосередньої участі було проведено недемократичні вибори до Верховної Ради України, міського голови Кіровограда у 2002 році.

Ви не повідомили мешканцям регіону про прибутки Ваші й Вашої родини.

Ми вимагали від Вас зустрічі. Ви відмовилися.

Ви не контролюєте ситуацію в області.

Ми наполягаємо: Ви негайно маєте піти з посади голови Кіровоградської обласної державної адміністрації”.

Нині, з ініціативи опозиції, на центральній площі Кіровограда виставлено стенди де кожен бажаючий має можливість побачити світлини маєтків керівника облдержадміністрації Василя Моцного і його заступника Миколи Лавренка.

Маєтки побудовано у райцентрі Олександрія, звідки родом і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко.

За словами заступника голови обласної організації партії “Батьківщина” Наталки Селецької:

“Ці стенди користуються величезною популярністю. Вони стоять від ранку до вечора у багатолюдних місцях Кіровограда. Тут триває і збір підписів за відставку Леоніда Кучми та Василя Моцного”.

Пані Наталка Селецька повідомила і про те, що в обласному центрі триває тиск на прихильників опозиції, які допомогли 24 вересня кіровоградцям таки доїхати до Києва для участі у всеукраїнському мітингу:

“24 вересня автобуси просто вирішили не випускати з міста. Уже не підкладали їжаків, не готували нападів. З автобусів просто познімали номери. Але, люди знайшли можливість виїхати, пересісти на інші автобуси.

Хоча, нині на директора цього авто підприємства триває величезний тиск. Податківці та прокуратура не виходить зараз із цього підприємства. Усі засоби тиску вони там задіяли.

Петро Симоненко робив запит із цього приводу на сесії Верховної Ради України”.

Тим часом, опозиція у Кіровограді готує нові акції проти нинішньої влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG