Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 2 жовтня 2002 – “12 жовтня народ судитиме Л. Кучму” – у публікації під таким заголовком газета “Сільські вісті” переповідає про наміри лідерів опозиційних сил провести всеукраїнський народний трибунал над президентом України. А в статті “Перелюбство”, яку часопис також друкує на першій шпальті, можна ознайомитися з коментарями народного депутата України Івана Бокого щодо нових чуток про можливість продажу радарних установок “Кольчуга” Іракові.

Про майбутній народний трибунал, запланований на 12 жовтня, пише і газета “Вечірні вісті”. Стаття має заголовок “Акція «Повстань, Україно!» лише розгортається”. В іншому матеріалі, що має назву “Україна без Кучми, чи Світ без України?”, часопис висловлює думку, що нині питання про імпічмент нинішньому президентові Л. Кучмі стало для України фактично питанням життя і смерті.

“«Кольчуга» – раз, два… Продано!” – у публікації, що має такий заголовок, газета “Україна молода” повідомляє: Америка продовжує вважати, що Кучма ухвалив продаж радарів Іраку.

Натомість кореспондент газети “День” переконаний, що перевірка ООН доведе, що Україна не порушувала режиму санкцій проти Іраку – а відтак необхідно було від самого початку таких звинувачень не гнівно заперечувати їх та посипати голову попелом, а робити кроки на випередження, бути максимально відкритими і не втрачати довіру до себе. “Ситуація вимагає, – наголошує далі журналіст, – аби було негайно вжито хірургічних заходів в інтересах саме держави – тільки тоді Україна отримає можливість говорити з іншими не принижуючись, не прохаючи про підтримку.” До яких саме “негайних хірургічних заходів” необхідно вдатися – кореспондент “Дня” не уточнює.

У рубриці “ЗМІ і влада” обговорює тему існування політичної цензури в Україні газета “Молодь України”. Часопис також переповідає слова голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Миколи Томенка. Він наголосив, що “після отримання Національною телекомпанією нового статусу вона стала структурним підрозділом Кабінету Міністрів та адміністрації президента. Нині віце-прем’єр чи голова адміністрації вважають, ніби вони спільно з президентом повинні розпоряджатися цим загальнонаціональним телеканалом, який існує на кошти платників податків”. Докладніше з думками Миколи Томенка можна ознайомитися в статті “«Реальну політичну цензуру» дозволив закон?”

“Коли в державі є корупція, то бояться наведення порядку. Якщо ж буде запроваджено механізм, завдяки якому стане прозорим процес управління об’єктами державної власності, то корупціонер отримає відповідний вирок собі. А кошти підуть до бюджету” – про це в газеті “Україна молода” наголошує голова парламентської спеціальної контрольної комісії з питань приватизації Валентина Семенюк. Докладніше з її міркуваннями про те, як можна позбутися корупції у сфері перерозподілу державної власності, можна ознайомитися в статті “Кольчуга для майна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG