Доступність посилання

ТОП новини

Про ситуацію довкола СВК “Росія”


Про ситуацію довкола СВК “Росія”

Київ, 12 жовтня 2002 - У наших програмах ми вже торкалися ситуації довкола сільськогосподарського виробничого кооперативу “Росія” із Новоукраїнки Кіровоградської області. На тижні, що минає, з цього приводу в інтерв’ю нашій радіостанції висловився і Генеральний прокурор України Святослав Піскун.

У розмові зі мною Генеральний прокурор України Святослав Піскун підтвердив факт прийняття членів сільськогосподарського виробничого кооперативу “Росія” із Новоукраїнки Кіровоградської області, які тиждень пікетували Генеральну прокуратуру України. Зокрема, він сказав таке:

“Я всіх їх прийняв у себе в кабінеті і в той же день направив у Новоукраїнку три чоловіки для перевірки роботи цієї районної прокуратури. Як мені доповідають, в діях прокурора Новоукраїнського району є порушення вимог закону, тому я надав відповідне розпорядження зробити службову перевірку. За результатами ми ухвалимо рішення відносно його перебування на посаді. Я думаю, ми кардинально вирішимо це питання. А прокурора області, у зв’язку з цим, ми будемо слухати 15 жовтня на Колегії Генпрокуратури.”

А далі я майже тиждень пробував з’ясувати, як просувається справа. Але десятки дзвоників у Генеральну прокуратуру України, Кіровоградську обласну та Новоукраїнську районну прокуратури результату не дали. Працівника Генеральної прокуратури, який готує звіт за результатами перевірки, застати мені не вдалося. Щоправда, районний прокурор учора, 11 жовтня, взяв трубку, але будь-що коментувати відмовився, оскільки, за його словами, він не знає, хто дзвонить. Я йому запропонував перевірити простим способом – подзвонити на радіо і з’ясувати, чи такий-то працює там. Тоді він сказав, що без обласного прокурора говорити нічого не буде.

А з обласним прокурором вийшла така історія. Мені постійно обіцяли, що він от-от з’явиться. У п’ятницю ввечері черговий прокуратури сказав, щоб я подзвонив уранці. Я спеціально вийшов на роботу сьогодні, 12 жовтня, однак безрезультатно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG