Доступність посилання

ТОП новини

Єдина в Криму україномовна газета “Кримська світлиця” – в Інтернеті


Єдина в Криму україномовна газета “Кримська світлиця” – в Інтернеті

Симферополь, 14 жовтня 2002 - Єдина в Криму україномовна газета “Кримська світлиця” – тепер має свою сторінку в Інтернеті. Для автономної республіки – це не пересічна подія. І посприяли цьому не кримська чи київська влада, а американське посольство в Україні й добродійники з української діаспори у США.

http://svitlytsia.crimea.ua/ - це адреса у Всесвітній павутині єдиної в Кримській автономії україномовної газети. Ще років два тому редакція “Кримської світлиці” зверталася до української влади з пропозицією створити на її базі кримсько-українську Інтернет-сторінку, щоб цивілізований світ складав собі уявлення про політичне, громадське і культурне життя в неспокійній автономії не лише з подачі шовіністичних видань. Як пише у газеті її редактор Віктор Качула, грошей на український Інтернет в Криму - тоді не знайшлося, сама "Кримська світлиця" минулої зими ледве не простягла ноги через відсутність фінансування. Але, знайшлися добрі люди, які допомогли. Каже Віктор Качула:

“Світ має отримувати інформацію по-перше, всесторонню, по-друге, інтелігентну. Це зроблено на кошти гранту Посольства США в Україні. Крім того нам допомогли наші земляки в діаспорі – це Наукове товариство імені Шевченка в Америці, Фундація імені Івана Багряного з Арлінгтона, Комітет сприяння українській демократичній пресі з Детройту – великий їм уклін!”.

Інтернет-сторінка має свою розсилку, систему пошуку, архів, чотири форуми і книгу відгуків, а також гарний дизайн і зручну сучасну структуру. Зараз щодня електронну версію тижневика “Кримська світлиця” та її три додатки: “Джерельце”, “Будьмо!” і “КримСпорт” читають від 50 до 100 відвідувачів, що, як вважає автор ідеї та адміністратор сайту Микола Владзимірський, є дуже хорошим показником. За його словами, Інтернет-“Світлиця” є ключиком до інших україномовних сайтів у Криму – в тому числі до найпотужнішого на Півдні України україномовного Інтернет-порталу “Українське життя в Севастополі”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG