Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі знову нагадали про минулі вибори


В Одесі знову нагадали про минулі вибори

Одеса, 16 жовтня 2002 - Ще 19 вересня 2002 року Іллічівський районий суд Одеси задовольнив скаргу Президента фонду “Діти Одеси” Георгія Селянина і скасував реєстрацію депутата міської Ради Олени Стефаник. Про це багато писала міська преса, але дотепер рішення суду не виконане.

Саме це стало підставою для проведення Георгієм Селянином 16 жовтня прес-конференції у прес-клубі “Право” обласного відділення Національної спілки журналістів України.

Рішення Іллічівського районного суду було спрямоване до міської виборчої комісії для проведення передбачених законом дій. Однак, члени комісії не поспішають виконувати рішення і вже протягом трьох тижнів не можуть зібратися.

Тим часом, суд зобов’язав комісію розібратися у ситуації, що склалася, протягом двох днів.

Не була оперативною, до речі, і судова гілка влади. Скаргу Георгія Селянина розглядали шість місяців, в той час коли мали це зробити протягом п'яти днів.

Крім того Олена Стефаник, незважаючи на рішення суду, продовжує виконувати депутатські обов'язки і взяла участь у роботі міської Ради 15 жовтня.

На прес-конференції Георгій Селянин вважає, що дії виборчої комісії – це брутальне порушення діючого законодавства й неповага до суду. Він подав до суду нові позови і вимагає стягнути з голови та членів міськвиборчкому 100 тисяч гривень у якості компенсації моральних збитків та звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити карні справи проти членів міської виборчої комісії. Копію скарги спрямовано до прокуратури Одеської області. Перше засідання за цими новими позовами відбудеться 23 жовтня у Жовтневому райсуді Одеси.

Георгій Селянин звернувся і до Одеської обласної Ради з вимогою припинити повноваження міськвиборчкому і сформувати нову дієздатну комісію.

Адвокат президента фонду “Діти Одеси” Ілля Міномет наголосив на прес-конференції, що “рішення суду є обов'язковим для виконання міською виборчою комісією. За невиконання передбачена карна відповідальність.

Дивує позиція міської Ради й особисто Руслана Боделана.

Добре знаючи про рішення суду вони його так само не виконують”.

Таке ставлення до нього з боку міськвиборчкому і міського голови Георгія Селянин пояснив рішучими кроками депутатської групи “Наша Одеса” у попередньому складі міської Ради. Це і питання раціонального використання бюджетних коштів, вільної економічної зони на території порту і багато іншого, що не до вподоби нинішнім керівникам.

Нагадаю, що дотепер не відомі результати розслідування, яке проведене після порушення Генеральною прокуратурою України справи за фактами фальсифікації виборів в Одесі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG