Доступність посилання

ТОП новини

Центрвиборчком Криму відмовив у реєстрації депутатом парламенту автономії впливовому кримському політику Льву Міримському


Центрвиборчком Криму відмовив у реєстрації депутатом парламенту автономії впливовому кримському політику Льву Міримському

Симферополь, 18 жовтня 2002 - Кримський прем’єр Сергій Куницин може святкувати перемогу. Сьогодні Центральна виборча комісія Криму відмовила в реєстрації і видачі мандату депутата Верховної Ради автономії його головному на сьогодні політичному супротивнику народному депутату України Льву Міримському, який місяць тому виграв довибори.

Причиною для того, щоб відмовити в реєстрації Льва Міримського депутатом кримського парламенту, стало те, що останній так і не склав повноваження народного депутата України, як цього вимагай чинне законодавство. Каже голова кримського виборчкому Михайло Малишев:

“Яких небудь відомостей і достовірних даний про те, що Лев Юлієвич Міримський хоча б вжив заходів, щоб лише озвучити бажання скласти повноваження депутата Верховної Ради України – немає. А тому на розгляд комісії запропоновано постанову “Про відмову в реєстрації Міримському депутатом Верховної Ради АРК в одномандатному виборчому окрузі №25”, - повідомив пан Малишев. Більшість членів ЦВК Криму підтримали таку постанову.

Представник народного депутата, адвокат Олександр Шеховцов назвав таке рішення незаконним і заявив, що Лев Міримський обов’язково оскаржить його в суді. Нагадаю, що пан Міримський виграв довибори в 25 виборчому окрузі, набравши понад 60% голосів.

Тим часом секретаріат Верховної Ради АРК у п’ятницю оприлюднив списки і кількість члені парламентських фракцій і депутатських груп. За цими даними, проурядова група “Стабільність”, створена з висуванців блоків “За Єдину Україну” і “Наша Україна”, а також незалежних депутатів зросла до 73 осіб з 98 за списком. Формально опозиційна комуністична фракція “Процвітання в єдності” налічує лише 11 членів, хоча і її висуванці входять до складу коаліційної Ради міністрів АРК. А от антиурядова опозиція, за якою і стояв згаданий Лев Міримський, до речі, член пропрезидентської групи “Народовладдя” у Верховній Раді України, у кримському парламенті своєї фракції створити не спромоглася. Тож у Сергія Куницина сьогодні подвійне свято.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG