Доступність посилання

ТОП новини

Польща тішиться результатами референдуму в Ірландії


Польща тішиться результатами референдуму в Ірландії

Варшава, 21 жовтня 2002 - Сьогодні усі чільні польські політики та засоби масової інформації дають схвальні коментарі з приводу, оголошених вчора результатів референдуму в Ірландії. В суботу 63% ірландців, які взяли участь у референдумі, проголосували за ратифікацію «угод з Ніцци», що зокрема відкриває дорогу для розширення ЄС на схід. У Польщі це рішення викликало хвилю ентузіазму.

В понеділок президент Польщі Александр Кваснєвський вислав офіційного листа своїй колезі - президентові Ірландії – пані Марі МакАліс, у якому подякував ірландському народові за приняте рішення від імені польського народу та керівництва країни. Святкування цього акту у самій Польщі, розпочалося ще у недільний вечір.

Після оголошення у Варшаві офіційних результатів усенародного референдуму в Ірландії, група польських політиків та членів уряду на чолі з прем'єр-міністром Лешеком Міллєром вирушила до одного з Ірландських Пабів польської столиці. Там польський прем'єр разом із колегами випили традиційного ірландського пива «Гіннес» і проголосили кілька тостів за ірландський народ.

Свого задоволення Лешек Міллєр не приховував і в розмові з журналістами, які вслід за прем'єром з'явилися у пивному барі:

Говорить Лешек Міллєр:

«Громадяни Ірландії сказали, що хочуть розширення ЄС, хочуть, щоб Польща стала членом Союзу. Тепер ми разом з ірландцями та іншими націями будемо будувати спільну Європу. Мене це дуже тішить»

Телекамери польського телебачення зафіксували також, як прем'єр і ще декілька політиків наспівували зовсім невпопад популярну польську пісеньку, де є слова: «Кохаю тебе, як Ірландію».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG