Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Кармазин: “Події у Москві є відповіддю чеченців на заклик Путина “мочіть всєх в сортірє...”


Юрій Кармазин: “Події у Москві є відповіддю чеченців на заклик Путина “мочіть всєх в сортірє...”

Одеса, 25 жовтня 2002 - Народний депутат України Юрій Кармазин нині слідкує за подіями у Москві, цікавиться долею групи українців які є серед заручників.

Юрій Кармазин вважає, що “громадянська війна в Росії триває вже багато років. Ми маємо робити з цього висновки.

Я думаю, що ми маємо всі підстави звертатися не лише до правоохоронців, Міністерства закордонних справ Росії та до Чеченської республіки і ставити про їхню участь у звільненні громадян України. Україна як держава нажаль ніяк не втручається у конфлікт і нічого поганого не зробила обом учасникам конфлікту.

Події у Москві мають стати уроком, бо вона свідчить до чого може призвести не мудра державна політика.

Мені доводилося бувати на території Чеченської республіки за часів СРСР. Тоді я бачив мирне ставлення до нас та інших громадян. Війна все перекреслила.

Якщо ми говоримо, що нас хвилює проблема порушення прав людини то ми не можемо спокійно спостерігати і реагувати на те, що відбувається у Чечні. Не бачити того що відбувався геноцид, знищення дітей, жінок, людей похилого віку. Нині тисячі чеченців є каліками. Це правда. У світі про це знали.

Фактично події у Москві засвідчили, що беззаконня не залишається без відповіді”.

Юрій Кармазин погодився прокоментувати і свої думки з приводу збройного скандалу пов'язаного з “КОЛЬЧУГАМИ” і процесу запланованого у італійському місті Турин.

“Тут слід відділяти позицію України від позиції конкретних чиновників.

Я запевняю, як тільки в Україні зміниться влада на демократичну – ситуація зміниться. Президенту Кучмі доведеться піти зі своєї посади і зробити достроково.

Сьогодні Він опинився у куті ізольованим і побоюється відповідальності.

Заради збереження громадянського миру у суспільстві дешевше буде вибачити Кучму та його оточення ухваливши закон “Про гарантії безпеки для Президентів, які достроково звільнені з посади”. Це ціна яку, я вважаю, готове заплатити українське суспільство.

Тоді коли у цих людей буде вихід можливо вони підуть на компроміс з опозицією.

Уже з новими людьми ми будемо вирішувати і питання про НАТО, Європейський Союз. Вирішимо їх дуже швидко, не до 2010 року а набагато раніше”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG