Доступність посилання

ТОП новини

11 річний львів’янин поїде в гості до футболістів “Реалу”


11 річний львів’янин поїде в гості до футболістів “Реалу”

Львів, 30 жовтня 2002 - Мадридський футбольний клуб “Реал” разом зі своїм президентом запрошують у гості 11- річного львів’янина Андрійка Кузьменка, котрий був очевидцем авіакатастрофи на Скнилівському летовищі 27 липня. Футболісти дивилися телерепортаж про трагедію у Львові і побачили заплаканого хлопчика, який був вбраний у футболку їхнього клубу.

Посольство Іспанії в Україні звернулося з листом до Львівського міськвиконкому з проханням розшукати хлопчика, якого футболісти клубу ”Реал” хочуть запросити в гості і заопікуватися ним. Після публікації фотографії у газеті “Львівській” родина Кузьменків впізнала на знімку свого 11- річного Андрійка.

У той злощасний липневий день хлопчик пішов на літовище разом з двома друзями. Один з них під час авіашоу загинув. Два тижні Андрійко провів у шпиталі, а його ноги досі у шрамах. Хлопчик отримав важку травму голови і ще перебуває у психологічному стресі. День 27 липня немов витерся з його пам’яті. Батьки з хлопчиком уникають розмов про катастрофу СУ-27.

Вістка про запрошення футболістів ”Реалу” стала приголомшливою перш за все для батьків. Андрійко мені розповів, що спортивний костюм з написом клубу “Реал” купив за гроші, які йому подаровали на уродини “Я дуже і дуже люблю футбол. Змалку граю у нього. Знаю і футболістів “Реалу”. Це моя улюблена команда. Дуже мені подобається також і футболіст Зінадін Зідан”.

А ось поїхати в Іспанію Андрійко Кузьменко хотів би разом з батьками. Невдовзі юний шанувальник мадридського “Реалу” зустрінеться зі своїми улюбленцями і отримає від них не одну футболку. А що найголовніше, увага мадридських футболістів і мандрівка на Піренеї додадуть хлопчику здоров’я, а його батькам віру у людське добро.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG