Доступність посилання

ТОП новини

Розмова зі співзасновницею видавничо-поліграфічного підприємства “Такі справи” Л.Жильцовою


Розмова зі співзасновницею видавничо-поліграфічного підприємства “Такі справи” Л.Жильцовою

Київ, 30 жовтня 2002 –

Як повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, сьогодні у Вільнюсі, виступаючи на засіданні українсько-литовського бізнес-форуму, президент України Леонід Кучма запросив литовських бізнесменів інвестувати в економіку України. Зокрема, він сказав: “Будуть з’являтися якісь проблеми, сам готовий зустрітися з будь-яким представником литовського бізнесу”. А тим часом українські реалії такі, що литовське дочірнє видавничо-поліграфічне підприємство “Такі справи”, яке працює в Києві, з лютого цього року потрапило під нещадний прес податківців. Між іншим, литовська сторона інвестувала в це підприємство понад 7 мільйонів євро.

Співзасновником “Таких справ” з литовського боку є громадянка Литви, почесний голова громади українців Литви Людмила Жильцова. Свого часу вона працювала в литовському Міністерстві національних меншин і регіональних проблем. У 1995 році тодішній президент Литви Альґірдас Бразаускас вручив їй орден Великого князя Литви Ґедимінаса 2-го ступеня за заслуги перед державністю Литви. А в листопаді 1998 року президент України Леонід Кучма нагороди Людмилу Жильцову орденом княгині Ольги.

Я зв’язався телефоном з Людмилою Жильцовою і попросив її прокоментувати згадані вище слова Леоніда Кучми.

Тарас Марусик

Пані Жильцова, я б хотів, щоб Ви прокоментували слова Леоніда Кучми, сказані у Вільнюсі перед литовськими бізнесменами. Зокрема, він сказав, якщо в литовських бізнесменів будуть з’являтися якісь проблеми, він сам готовий зустрітися з будь-яким представником литовського бізнесу.

Людмила Жильцова

Були сказані добрі слова, але чи відповідають вони дійсності? Я як співзасновник видавничого центру маю, разом зі своїми друзями, великі проблеми відносно литовських інвестиції в Україні. І скільки не відбуваються судові процеси, докази, що наша фірма ні в чому не винна, все рівно “наїзди” податківців продовжуються. І ніякі правові основи не можуть забезпечити добру працю іноземних інвестицій в Україні. Якщо Леонід Данилович говорить таке, я як громадянка Литви і разом з тим, велика патріотка України, як українка, це сприймаю як звернення до діалогу, співпраці.

Я б хотіла через Радіо Свобода звернутися до нього особисто – втручайтеся в цю справу. Бо той “бєспрєдєл” далі продовжуватися не може. І той розголос, який іде навколо таких справ, може зашкодити Україні. Тому що люди знають, що вкладати гроші в країну дуже небезпечно, вони завжди знаходяться під “дамоклевим мечем”. І ще раз хочу звернутися: зверніть увагу на такі справи. Це буде жест доброї волі, І ви покажете, що справді господар нашої країни.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG