Доступність посилання

ТОП новини

Вандали знищили насадження на алеї пам’яті жертв комуністичного режиму


Вандали знищили насадження на алеї пам’яті жертв комуністичного режиму

Одеса, 5 листопада 2002 - В Миколаєві на передодні чергових роковин жовтневого перевороту Народний Рух України провів скорботну ходу пам’яті невинно-убієних комуністичним режимом.

Миколаївці пройшли від храму Касперівської Божої матері проспектом Леніна до Кургану жертв голодомору на Миколаївщині 1932-33 року. В руках вони несли гасла: “7 листопада – День скорботи Вічна пам’ять жертвам комуністичного режиму”, “Ні Україні без українців”, “Слава Україні. Героям слава” . Біля кургану відбувся скорботний мітинг на якому виступили: Юрій Діденко – голова обласної організації НРУ, Юрій Зайцев – голова товариства “Меморіал”, Василь Фляк – голова громадської організації “Наша Доля”, Софія Яценьо – голова обласної організації КУН, Борис Мороз, Петро Панянчук Віктор Спиця та інші.

Присутні серед яких було багато молоді, хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих за кращу долю України.

В своїх промовах виступаючі наголошували на гіркій долі України За часи комуністичного режиму мільйони кращих її синів та дочок були знищені голодоморами, репресіями, загинули у війнах та були закатовані в таборах.

І нині, на прикладі Миколаєва, триває духовна та фізична руйнація України.

Чиясь підла рука знищила висаджені на алеї скорботи молоді дерева.

І це не перший подібний злочин.

Кілька разів хрест встановлений на кургані намагались підпалити та зруйнувати.

Учасники скорботної ходи були вражені вандалізмом нових безбатченків - про що було наголошено на мітингу. Вчора їх попередники винищували батьків, матерів сьогодні вони намагаються знищити пам’ять про мільйони знищених українців.

Скорботний мітинг завершився спільним виконанням гімну “Ще не вмерла Україна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG