Доступність посилання

ТОП новини

Кінорежисера Деніела Провензано звинувачували у тому, що він не лише митець, а й гангстер, який власні злочини відобразив у художньому фільмі. Продовження


Кінорежисера Деніела Провензано звинувачували у тому, що він не лише митець, а й гангстер, який власні злочини відобразив у художньому фільмі. Продовження

Нью-Йорк, 8 листопада 2002 - Слухач, можливо, чув наше повідомлення про незвичайну судову справу в Америці. Кінорежисера Деніела Провензано звинувачували у тому, що він не лише митець, а й гангстер, який власні злочини відобразив у художньому фільмі.

Провензано визнав себе винним у рекетирській діяльності, чим зекономив штатові Нью-Джерзі мільйони доларів видатків на проведення судового процесу. За це йому обіцяли, що прокуратура штату проситиме в судді для Провензано не більше 15-х років тюрми, а могло бути 200 років, тобто довічне ув’язнення, за сукупністю сорока чотирьох пунктів звинувачення.

Деніел Провензано поставив за власним сценарієм гангстерський фільм «Наша справа». У ньому знялися знамениті актори Френк Вінсент та Джеймс Каан, який, до речі, грав молодого гангстера Санні Корлеоне у класичному фільмі Копполи «Хрещений батько». У новій картині йдеться про бандитів, які поцупили мільйони доларів шляхом перепрограмування комп’ютерних систем і штучних супутників. За збігом обставин, режисер є племінником Ентоні Провензано, нині небіжчика, що був одним з ватажків нью-йоркської мафії Дженовезе. Але звичайно ж, дядькові й наснитися не могла ота космічно-цифрова технологія. Старий Провензано діяв традиційними методами – від револьвера Смтіт-енд Вессон до автомата Томпсон. Втім, його тридцятидев’ятирічний племінник Деніел, як виявилося, теж не цурався старих методів. На суді він розповів, що кілька років тому, коли він володів друкарнею в містечку Форт Лі, штат Нью-Джерзі, він дізнався, що один з працівників привласнив 9 тисяч доларів з каси. Провензано молотком розтрощив йому великого пальця на руці й наказав відвезти до лікарні. Там палець загіпсували, а працівник після того повернув половину вкрадених грошей. Провензано сказав, що то був гуманний вчинок, що він зберіг злодієві життя і навіть залишив на праці. Цей епізод є у фільмі «Наша справа». Провензано також розповів, як він власноручно вибивав гроші в одного із своїх клієнтів, котрий заборгував 182 тисячі доларів. Провензано приїхав до офісу бізнесмена й жорстоко побив його. Невдовзі після побиття бізнесмен виплатив усе до останнього шеляга, як то кажуть. І цей епізод теж увійшов до кінострічки. В обвинувальному висновку говорилося, що Провензано вдавався до фізичної розправи, кіднепінгу і загроз життю і шляхом цього рекету отримав від своїх жертв півтора мільйона доларів. Репортерам Провензано сказав, що перед тим, як стати кіномитцем, він був звичайним бізнесменом, який іноді робив хибні кроки, і що все одно він усіх своїх грошей так і не зібрав.

Фільм «Наша справа» вийде на екрани у січні нового року. Поки що невідомо, чи режисер-гангстер до того часу залишатиметься на волі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG