Доступність посилання

ТОП новини

З початку цього року Благодійний фонд “Карітас” Івано-Франківської єпархії Української греко-католицької церкви втілює в життя на Прикарпатті проект під назвою “Домашня опіка”


З початку цього року Благодійний фонд “Карітас” Івано-Франківської єпархії Української греко-католицької церкви втілює в життя на Прикарпатті проект під назвою “Домашня опіка”

Івано-Франківськ, 15 листопада 2002 - У межах цього проекту священики, лікарі та волонтери доглядають кілька десятків самотніх літніх людей.

В умовах тотального зубожіння самотні літні люди, які зчаста є інвалідами, покинуті в буквальному розумінні напризволяще. На Прикарпатті ця проблема є особливо гострою. Адже в регіоні один з найвищих у державі рівнів безробіття. А бідність – одна з основних ознак сьогодення. Благодійний фонд “Карітас, що діє при Івано-Франківській єпархії Української греко-католицької церкви, за останнє десятиліття здійснив чимало проектів на допомогу літнім людям, інвалідам, бідним. З початку цього року в межах своїх постійних благодійних програм “Карітас” розпочав новий проект – “Домашня опіка”. Для роботи в ньому залучено 4-ьох медсестер, соціального працівника, лікаря, священиків та волонтерів. Ця своєрідна бригада лише в Івано-Франківську обслуговує понад півсотні бідних самотніх літніх людей. Їм надають всі необхідні санітарно-гігієнічні послуги та вирішують господарські проблеми. Щомісяця літні люди, яких доглядає “Домашня опіка”, додатково отримують продуктовий набір, медикаменти, пресу. Та чи не найголовніше, що вони мають змогу повноцінного спілкування із зовнішнім світом, що суттєво впливає на моральний стан ще донедавна покинутих напризволяще людей. Особливу роль у цьому напрямку відіграють священики. У межах цього проекту меценатка з Канади пані Фіголь закупила літнім людям Івано-Франківщини 5 тисяч окулярів. В благодійному фонді “Карітас” вже зараз заявляють про те, що проект продовжуватиметься. А з наступного року розпочнеться також інша благодійна програма під назвою “Квіти для хворих”. Усі ці програми виконуються за кошти західних та вітчизняних меценатів та жертводавців. Церква вкотре заявляє, що літні самотні покинуті люди не можуть чекати на той час, коли на них зверне увагу держава. Вони потребують допомоги вже зараз, як матеріальної, так і духовної.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG