Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Пусти Кінаха в уряд, так він і в Нацбанк сунеться”


Огляд: “Пусти Кінаха в уряд, так він і в Нацбанк сунеться”

Київ, 15 листопада 2002 - “Пусти Кінаха в уряд, так він і в Нацбанк сунеться” – у публікації під таким заголовком кореспондент газети “Україна молода” коментує прагнення прем’єр-міністра позбутися Володимира Стельмаха з посади голови Нацбанку. В чому ж криється причина несподіваного “наїзду” на чи не єдину успішну ланку в державному управлінні? Можливо й тому, - погоджується з деякими політиками журналіст, - що під самим прем’єром захиталося крісло і він прагне якось відволікти увагу громадськості від проблем, які створив, перебуваючи на посаді голови Кабміну.

“Чому знімають голову Нацбанку?” – свої версії і нові подробиці щодо цього пропонує читачам також і газета “Сегодня”.

А ось часопис “Сільські вісті” у матеріалі “Уряди приходять і відходять...” знайомить читачів з думками самого Володимира Стельмаха. За його словами, оскільки в Україні члени Кабінету міністрів є політичними фігурами, то вони можуть під час прийняття рішень виходити з політичних мотивів, у той час як Центральний банк повинен за будь-яких обставин виконувати завдання збереження стабільності національної валюти.

У цьому ж числі газети професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Василь Яременко на кількох шпальтах намагається розвіяти міф про український антисемітизм. Ознайомитися з його міркуваннями можна в рубриці “Роздуми вченого”.

Газета “Молодь України” традиційно на першій сторінці коротко оповідає про головні останні події в державі. Серед них – і підписання президентом Леонідом Кучмою закону, що дозволить уникнути подвійної виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з дітьми.

Дещо докладніше про це рішення глави держави пише, не оминаючи при цьому гострих коментарів, газета “Вечірні вісті”. Публікація має заголовок “Бюджет рятують за рахунок бідних”.

Статтю, присвячену українській духовності, друкує газета “День” . На думку автора публікації, - зараз не можна говорити про падіння духовності. - Зайдіть в Києві, - пропонує він, - до зали органної музики – вона переповнена; або на книжковий ринок – там не проштовхнутися і люди, часом, платять за хорошу книгу немалі гроші. Отже справа не у відсутності духовності. Є інша небезпека: хибна духовність. А тиск хибної духовності дійсно є великою проблемою. Людина, зазираючи всередину себе, не бачить нічого, крім свого тіла; і тіло розглядається не як орган духу, а як самість. Оце фізичне розуміння життєвих якостей, дійсно породжує псевдодуховність. – переконаний дописувач газети “День”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG