Доступність посилання

ТОП новини

Едуард Щеглов: “Правда про смерть журналістів в України прирівняна до державної таємниці...”


Едуард Щеглов: “Правда про смерть журналістів в України прирівняна до державної таємниці...”

Одеса, 19 листопада 2002 - Помічник народного депутата України Едуарда Гурвіца, журналіст Едуард Щеглов погодився прокоментувати події пов’язані зі смертю директора агенції “Українські новини” Михайла Коломійця.

За його словами, “чим безапеляційніше нині лунають коментарі керівники Міністерства внутрішніх справ тим більше сумнівів у їхній правдивості виникає. До цього нас привчили самі керівники.

Відчуваючи подібний розвиток подій колеги Михайла Коломійця, в одному з нещодавніх номерів “Дзеркала тижня” заздалегідь відкинули версію про його самогубство.

І від їхніх аргументів важко відхреститися.

Не один раз зустрічаючись зів складними життєвими ситуаціями Михайло завжди зберігав віру в себе і власні сили. Саме це і було причиною його успіхів у бізнесі та журналістиці.

Аналізуючи поведінку Михайла напередодні його звільнення колеги прийшли до висновку, що Він прагнув відвести певну небезпеку від родини. Це пов’язано з одержанням компрометуючих матеріалів.

На мою думку, ця версія заслуговує на увагу.

Михайло Коломієць не був серед відверто опозиційних журналістів. Не був Він і серед наближених до влади колег. Це робило його найбільш прийнятною людиною для передачі компрометуючих матеріалів, що в умовах сучасної України одночасно ставило під небезпеку його життя.

Він, як міг, прагнув уникнути долі заручника політичного беззаконня. Обставини виявилися сильнішими.

Важко розраховувати на те, що правда про смерть ще одного українського журналіста стане відомою ще при нинішньому Президенті України. Таємниця загибелі десятків колег Михайла Коломійця прирівняна до державної таємниці та охороняється посадовими чиновниками та впливовими державними діячами...”

Едуард Щеглов був серед засновників відомої колись в Одесі телекомпанії “АРТ”. Після приходу до влади в Одесі нинішнього міського голови Руслана Боделана – його звільнили з роботи за “вільнодумство”... Лише одне його прізвище для більшості одеських мас-медіа стає причиною для відмови у публікації статті чи інтерв’ю...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG