Доступність посилання

ТОП новини

Дітям в Одесі не позаздриш...


Дітям в Одесі не позаздриш...

Одеса, 27 листопада 2002 - Твердити це дозволяють події навколо української гімназії у дитячому оздоровчому центрі “Молода гвардія”.

Безрезультатними залишаються потуги міжвідомчої комісії, що працює більше місяця з метою вивчення існуючих проблем. Триває протистояння...

Але, не це головне.

Головне те, що діти і далі навчаються у холодних приміщеннях. Мерзнуть, а дехто вже і хворіє...

На сесії Одеської міської Ради, що пройшла цими днями, ситуацію прокоментував Руслан Боделан. І знову пролунали слова дуже схожі для багатьох українців на відписки, які традиційні для багатьох офіційних установ.

Тим часом, голову батьківського комітету гімназії Любов Рогатинську, яка наважилася порушити питання на сесії, намагалися вивести із залу.

“Мені сказали сидіти тихо і нічого не говорити. Це було неодноразово. Погрожували викликати міліцію. Мені з великими складнощами вдалося добитися можливості сказати кілька слів біля мікрофона, звернутися до депутатів.

У відповідь на прохання до Руслана Боделана допомогти нашим дітям - Він сказав, що я взагалі не повинна перебувати у сесійному залі... Допоможемо якщо Ви перейдете до інших шкіл... – сказав Він”

Любов Рогатинська висловила подив прагненнями вивести гімназію саме з тієї мальовничої землі, на березі моря, де вона нині діє. “Фактично нас ставлять перед фактом, що нас тут немає і не буде. Що, ми, начебто, тут незаконно перебуваємо...”

Батьки гімназії вимагають перетворити дитячий оздоровчий центр “Молода гвардія” у національний республіканський центр і не закривати популярну, не лише в місті, українську гімназію.

У разі іншого розвитку подій територія дитячого оздоровчого центру “Молода гвардія”, на їхню думку ризикує повторити долю багатьох міських санаторіїв та парків, де нині не оздоровлюються громадяни України, а працюють Казино, будуються багатоповерхові маєтки для різного рівня чиновників.

Ставлення в Одесі та області до всього що є україномовним – досить дивне.

Обласне державне радіо, україномовне – витіснене з ФМ ефіру Одеси, де переважають російськомовні радіостанції.

Україномовна газета Одеської міської Ради “Думська площа” залишається у якості додатку до російськомовної газети.

Духівництву УПЦ КП дотепер не дозволено правити служби Божі у Кафедральному Спасо - Преображенському Соборі.

І прикладів таких безліч...

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG