Доступність посилання

ТОП новини

У Криму відбувся попереджувальний страйк журналістів ДТРК “Крим”


У Криму відбувся попереджувальний страйк журналістів ДТРК “Крим”

Симферополь, 29 листопада 2002 - Ми продовжуємо слідкувати за подіями у Державній телерадіокомпанії “Крим”, де журналісти виступили проти цензури і тиску на них з боку телевізійного начальства. У п’ятницю там відбувся попереджувальний страйк, організований першою в Криму незалежною профспілкою працівників засобів масової інформації.

Журналісти перервали працю на пів години і вийшли до стін Держтелерадіокомпанії “Крим” із символічно заліпленими скотчем ротами та об’єктивами відеокамер. Страйкарі заявили, що виступають не проти конкретних людей, а проти цензури, яка запроваджується на кримському державному телебаченні її новим директором Людмилою Хорошиловою. Каже шеф-редактор інформаційних програм Олена Рожен:

“Це не прес-конференція, це – насправді попереджувальна акція журналістів програми “12 хвилин новин” та інших телепрограм, які вважають, що наступ на свободу слова у ДТРК “Крим” триває. Два дні тому до ефіру був заборонений сюжет у програмі відомої кримської журналістки Лілі Буджурової, заборонена програма “Щоденник”, нас примушують підписувати у директора телебачення дозвіл на кожен сюжет в новинах. Ми працюємо, і відчуваємо, що нам у спину дихають ненавистю. І нам погрожують звільненням”, - заявила редактор програми “12 хвилин новин” Олена Рожен.

Разом з тим заступник генерального директора Держтелерадіокомпанії “Крим” Володимир Кокорін заявив журналістам інших засобів масової інформації, що насправді жодного страйку на телебаченні не було, оскільки профспілка не пройшла встановленої законом процедури підготовки до акції протесту. Не було створено погоджувальної комісії, не було офіційного попередження про підготовку до страйку. Пан Кокорін спростовує закиди журналістів у цензурі, і каже, що причину слід шукати у міжособистістних стосунках Олени Рожен і Людмили Хорошилової.

Водночас, Володимир Болотін, голова журналістської профспілкової організації, яка організувала попереджувальну акцію протесту, повідомив, що усі телевізійні програми ДТРК “Крим” сьогодні вийдуть в ефір повністю. Якщо ж керівництво телерадіокомпанії не припинить тиск на журналістів, то вони вдадуться до повноцінного страйку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG