Доступність посилання

ТОП новини

Проект “Корпоративний розвиток в Україні” реалізується в Одесі


Проект “Корпоративний розвиток в Україні” реалізується в Одесі

Одеса, 3 грудня 2002 - Стартував новий проект Міжнародної фінансової корпорації “Корпоративний розвиток в Україні”. Він розрахований на три роки і здійснюється завдяки фінансовій підтримці урядів Канади та Швейцарії.

Базовими містами, де відкрито регіональні офіси проектів, стали Київ, Одеса, Львів та Дніпропетровськ.

Про це йшла мова на проведеній в Одесі прес-конференції.

Мета, яку ми ставимо перед собою, - зазначила керівник проекту “Корпоративне управління в Україні” Міжнародної фінансової корпорації Мотря Онищук - Морозова, - сприяти розвитку приватного сектору в Україні шляхом поширення світової практики корпоративного управління і надання консультативних послуг підприємствам, державним установам, учбовим закладам.

Найважливішим партнером проекту тут буде Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку, а одним з напрямків - законотворчий.

У свою чергу керівник Одеського територіального відділення держкомісії з цінних паперів та фондового ринку Юрій Рачинський нагадав, що нині в Україні 30 тисяч акціонерних товариств, а на момент завершення великої приватизації нараховувалося 19 мільйонів акціонерів. З таким складним процесом реалізації прав акціонерів не зустрічались ніде. Однак, час корпоративних конфліктів, коли директорський корпус не прагне консолідувати пакет акцій і стає справжнім господарем, вже минув. У більшості випадків власники вже визначені, пакети акцій консолідовані, і саме під них надходять інвестиції. Але, інвестори лише тоді реалізовують свої проекти, коли фондовий ринок буде прозорий. Це гарантія захищеності їхніх фінансових внесків.

Великі надії висловили і на те, що новий склад Верховної Ради України доопрацює і таки ухвалить Законопроект “Про акціонерні товариства”.

Тим часом. Одеський офіс проекту Міжнародної фінансової корпорації “Корпоративний розвиток в Україні” розділив свою роботу на три основні блоки:

Перший це – семінари, орієнтацій ні сесії.

Другий - індивідуальні консультації. Вже сьогодні офіс готовий надати консультації підприємствам південного регіону України.

Третій блок – пілотна програма, яка передбачає роботу з невеликим колом підприємств, привабливих для інвестицій, але які не можуть дозволити собі коштовних консультацій.

Перші спеціалізовані семінари буде проведено у січні 2003 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG